• Het winnende team van de St. Alexanderschool: Fidel Issa, Willem Veldhuizen, Sven Spilleman en Floris Janssen met leider Martijn Tollenaar.

  Rinus van der Molen
 • De glunderende spelers van nummer twee, het Edese Caleidoscoop.

  Rinus van der Molen
 • De blije topscorer Fidel Issa van de St. Alexanderschool.

  Rinus van der Molen
 • Jeugdleider Jan Wouters van BSV Bennekom kijkt toe hoe het eindspel wordt afgemaakt.

  Rinus van der Molen
 • Ook ouders en leerkrachten gaven tijdens het toernooi acte de présence.

  Rinus van der Molen

St. Alexanderschool schaakkampioen bij BSV Bennekom

BENNEKOM Het team St. Alexanderschool 1 heeft de titel veroverd bij het schaakkampioenschap van de Bennekomse scholen. Het toernooi werd georganiseerd door BSV Bennekom en vond plaats in denksportcentrum De Commanderij.

Er hadden zich slechts zes teams, elk bestaande uit vier spelers, ingeschreven. Twee scholen (Prinsenakker en Wilhelminaschool), die anders altijd present zijn, moesten verstek laten gaan. Zij hadden andere verplichtingen. Het team van de school uit De Kraats was helaas onvolledig en dus ging de strijd tussen vier ploegen van de St. Alexanderschool en het team van de Caleidoscoop uit Ede.

Het eerste team van de St. Alexanderschool werd met overmacht eerste door alle wedstrijden in de voorronde met de maximale score van 4-0 te winnen. Zij scoorden dus twintig punten uit vijf wedstrijden. Zij werden gevolgd door het tweede team van de St. Alexanderschool, dat 11½ punten behaalde en het team van de Caleidoscoop met 10½ punten. Het derde en het vierde team van de St. Alexanderschool behaalden beiden een score van negen punten.

Terwijl Alexander 1 dus duidelijk de gouden medaille en de grote wisselbeker won ging het zilver na een beslissingswedstrijd naar de Caleidoscoop, dat het bronzen Alexander 2 de baas bleef met een score van 3-1. De onderlinge strijd om de plaatsen 4 en 5 werd gewonnen door Alexander 4, dat het derde team met 3½-½ versloeg.

Het trotse kampioensteam van de St. Alexanderschool bestond uit Fidel Issa, Willem Veldhuizen, Sven Spilleman en Floris Janssen. Deze vier spelers hebben onderling nog in een toernooi met verkorte bedenktijd gestreden om de titel topscoorder van het kampioenschap. Die strijd werd gewonnen door Fidel Issa.

De teams 1 en 2 van de St. Alexanderschool mogen Bennekom vertegenwoordigen in de halve finale van het basisschoolkampioenschap van de OSBO. Deze wedstrijden zijn op zaterdag 17 maart in Arnhem.

Bron: BSV Bennekom