• Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad
  • Theo Beumer/EdeStad

Spetterende opening vernieuwd sportpark 't Meuleveld

HARSKAMP Onder grote belangstelling hebben de Edese wethouder Johan Weijland en SV Harskamps erelid Jan van Manen woensdagavond het vernieuwde sportpark 't Meuleveld geopend.

 

Eip Janssen

 

Jan van Manen beleefde een déjà vu. ,,Ik was 19-jaar jong toen ik de eerste bal aftrapte op het grasveld van 't Meuleveld. Ik weet nog dat het een wedstrijd was tegen een team van vv Ede. Twee van mijn voorzetten leiden tot een 4-1 zege", grapte Van Manen.

,,Ruim 57-jaar later kan Jan zijn ervaring inzetten", opende Harskamp voorzitter Dirk van Wikselaar gevat. 

,,Wij doen de opening niet alleen met genodigden. Dit prachtig opgeknapte complex is voor alle leden. Het is mooi dat de jeugdteams van Otterlo, SDS '55, Advendo'57 en Harskamp tegen elkaar spelen. Zij zijn de toekomst die als 'kunstgrasgeneratie' groot gaan worden", ging de preses verder.

Nadat wethouder Johan Weijland zijn waardering had uitgesproken voor de vele Harskampse vrijwilligers die uren in het voortraject hadden gestoken voerde Jan Randewijk het woord.

,,Ik heb als voorzitter van de Belangengemeenschap Edese Veldvoetbalverenigingen (BEV) toevallig net een brief gekregen over de kunstgrasvelden. Daarin is het verwijt verwoord dat ik te veel voorstander van kunstgrasvelden ben. Ik zou voorbij gaan aan de huidige discussie of kunstgrasvelden nu wel of niet gevaarlijk zijn."

Randewijk noemde een aantal punten uit de brief aan meneer 'Kunstgras' (Jan Randewijk, EJ) gericht op.

De briefschrijver is geen voorstander van kunstgrasvelden. Helemaal niet van vernieuwingen. Kunstgras is geen gras. De geur van gras en modder moet de noppen zitten. Geen zwarte granulaat korrels of hoe dat ook heet. Hij wil terug naar de tijd dat buitenspel nog uit te leggen was. Nooit kunnen de buurdorpen meer de middenstip stelen. Jullie ontnemen me elke lust om te gaan kijken. Het Randewijk verhaal werd een lange parodie op wel of geen kunstgrasveld op een accommodatie. Maar de kern van het betoog werd gaandeweg iedereen duidelijk.

,,Als briefschrijver had er ook Dirk van Wikselaar kunnen staan. Tot twee jaar geleden was je mordicus tegen vernieuwingen. Maar toen kwam dat prachtige sportpark in Otterlo. En de Harskamp preses was om", grapte Randewijk. 

'Zelfwerkzaamheid leden onbetaalbaar'

Van Wikselaar liet dit niet over zijn kant gaan. Hij erkende zijn ommezwaai. 

,,Wat hier is gedaan kan bijna nergens. In drie maanden tijd is de klus geklaard. Een groot woord van dank aan al onze vrijwilligers in de voorbereidende fase. Daardoor hebben we zaken als een pannaveld voor de jeugd kunnen realiseren. De club is trots op zijn vrijwilligers", aldus Van Wikselaar.

Harskamps bestuurslid Leo Rap was vanaf het begin bij de renovatie betrokken.

,,Ik heb namens het bestuur een coördinerende rol gespeeld. Maar, en laat dat de kern van mijn betoog zijn, tientallen vrijwilligers hebben menig uurtje in deze club gestoken. Honderden uren vrijwilligers werk was dat. Dat is niet in geld uit te drukken, maar dat willen we in Harskamp ook niet. Als je iets voor je club doet, doe je het ook goed."

,,De prestaties van het eerste elftal verdienen de schoonheidsprijs nog niet. Maar wat er op dit complex is gerealiseerd wel. Ik weet zeker dat SV Harskamp niet weg te denken is uit onze dorpsgemeenschap. Dat is op sommige momenten meer waard dan drie punten", besluit de preses tevreden.

Het bleef nog lang onrustig tijdens de gezellige openingsreceptie. Bezocht door veel collega verenigingen die SV Harskamp een warm hart toedragen.