• Theo Beumer

Slechte eerste helft breekt DVO op

BENNEKOM DVO/Accountor sloot het jaar 2018 af met een nederlaag. In Nijeveen werd met 24-20 verloren van DOS'46.

,,Onze start daar was teleurstellend'', keek Richard van Vloten terug. ,,Wij kwamen met 5-0 achter. Verdedigend was het niet scherp genoeg, terwijl wij aanvallend niet onder hun druk uitkwamen. Dan kom je terug tot 6-4 en is er nog niets aan de hand. Maar het gedeelte daarna lieten wij hun weer uitlopen naar 12-5. Zeker die 5 doelpunten waren slecht.''

,,Dan is het een kwestie van repareren'', ging de trainer verder. ,,Proberen ons te herpakken en puntje voor puntje terug te komen. In eerste instantie werd het verschil zelf 10 (18-8). Daarna heb ik gewisseld. Met Menno van der Neut en Roos Scherrenburg ging dat vak lopen. Wij wisten terug te komen, maar dan gaat ook de tijd in je nadeel spelen. Uiteindelijk ga je er met vier verschil af. Dat is vrij teleurstellend.''

Opvallend was dat topschutter Gertjan Meerkerk op nul bleef staan. ,,Hij kreeg wel een paar stippen mee. Maar zijn wapen, het afstandsschot, dat kwam er niet uit'', verklaarde Richard van Vloten.

Met zeven duels blijft DVO op twee punten staan. Net zoveel als Deetos en KCC. ,,Ons geluk is dat zij ook geen punten halen. Wij hebben nu twee weken rust. Dan komen er een paar belangrijke wedstrijden aan. Eerst KZ uit, en daarna Deetos en KCC thuis'', sluit Richard van Vloten af.

Doelpunten: Robbe de Wit 6, Menno van der Neut 5, Chris van Haren, Koen van Roekel (op archief foto), Janine van Schie, Romy Teunissen 2 en Roos Scherrenburg 1.