• Theo Beumer

SDS '55 tevreden met een punt

WEKEROM SDS '55 en SP Teuge sloten uiteindelijk af op een 1-1 gelijkspel.

,,Ik denk dat we daar tevreden mee moeten zijn. Teuge is gewoon een goede ploeg. Lang hebben we hoop gekoesterd op een driepunter. Maar een kwartier voor tijd viel de niet onverdiende maar wel zure 1-1", opende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft goed spelen. Er werd gepassioneerd gewerkt en het Teuge erg lastig gemaakt.

,,De 1-0 was een aanval uit het boekje. Lennart Ploeg kopte een hoge voorzet perfect in de voeten van Anko Klok. Hij liet de doelman van zeker twintig meter volstrekt kansloos:1-0", glunderde de trainer.

In de tweede helft moest SDS of het wilde of niet wat terug.

,,Het werd even echt een kwestie van tegenhouden. Dat de gelijkmaker viel was niet zo gek, wel de wijze waarop. Een verre bal, en onze verdedigers worden echt met twee handen aan de kant geduwd. De scheidsrechter keek ernaar en daar bleef het bij. Het was Marc Hoekstra die simpel kon scoren", baalde de zoals altijd realistische Van der Hoop.

In het laatste kwartier ging het duel op en neer.

,,Ik denk dat het beide kanten op hadden kunnen vallen. Maar de uitslag 1-1 onderging verder geen wijziging meer. Conclusie een winstpunt tegen een sterke tegenstander", sloot Van der Hoop af.

SDS'55 neemt in de derde klasse nu een veilige middenmoot positie in. De ploeg telt achttien punten uit veertien wedstrijden. Zaterdag wacht het eerder afgelaste duel met VIOS V. SDS '55 is gastheer.