• Theo Beumer

SDS '55 kan het niet bolwerken bij koploper

WEKEROM SDS '55 leed bij koploper Batavia (Lelystad) een 3-0 nederlaag.

,,Batavia is in deze klasse gewoon een titelkandidaat. De nederlaag geeft de krachtsverhoudingen in deze klasse aardig weer. Ik had gehoopt op een bonuspunt maar het zat er echt niet in. Ook het geluk wat je in zo'n wedstrijd tegen een sterke tegenstander nodig hebt ontbrak" aldus SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

SDS '55 kwam al binnen vier minuten met 1-0 achter (Jonathan Koopman).

,,Dan hebben we pech dat Anko Klok op de paal schiet en een goede kans van Jort van den Hudding net wordt geblokt. Ook de thuisclub kreeg kansen maar het bleef bij rust 1-0."

In de tweede helft was het voor SDS '55 (archieffoto} meer tegen houden dan zelf kansen creëren.

,,Dan moet je eerlijk zijn en constateren dat zij een maatje te groot voor ons waren. De 2-0 (Mitchel Block) viel na ruim een uur spelen. En de 3-0 in blessuretijd. Dat was van statistische waarde omdat wij wat risico's namen", ging de trainer verder.

Van der Hoop beseft dat de ploeg punten nodig heeft om weg te geraken uit het gevarenhoek.

,,Wij staan nu met CJVV voorlaatste met vier punten uit vijf wedstrijden. Maar tot plaats zes (Advendo '57) is het verschil maar drie punten. Zaterdag tegen Otterlo, een dorpenderby waarnaar uitgekeken wordt, is het belangrijk er te staan", besloot Marcel van der Hoop.