• De goedlachse Said El Bachrioui geniet al decennia van het Edese schoolvoetbaltoernooi.

    Eip Janssen

Schoolvoetballers Al Almana klaar voor toernooi

EDE ,,Het Edese schoolvoetbal leeft bij mij al sinds ik in deze gemeente kwam werken", opent leerkracht Said El Bachrioui.

Eip Janssen

De leerkracht van Al Amana, een basisschool op islamitische grondslag, hoorde vorige maand dat zijn school een van de beste basisscholen van de gemeente Ede is. ,,Wij behaalden een 8,0. Een score die we niet alleen op de kwaliteit van onderwijs maar ook in de sport willen scoren. Meedoen aan het jaarlijkse EdeStad Schoolvoetbaltoernooi is daarom belangrijk."

Said El Bachrioui is bescheiden over de vijfentwintig edities die hij meemaakt. ,,Je kunt zeggen het hoort bij werken als leerkracht. Maar eerlijk gezegd vind ik het ook leuk. Anders houd je het niet zo lang vol. Ik kan echt genieten van het plezier dat onze leerlingen aan het schoolvoetbal beleven. En eerlijk gezegd kan het resultaat me dan niet zoveel schelen. Als zij zich maar netjes en gedisciplineerd gedragen ben ik tevreden."

BESCHEIDEN Hij was zelf een bescheiden voetballer. ,,Ik heb vroeger in Marokko gevoetbald en later bij diverse Arnhemse clubs en in een vriendenteam bij vv Ede."

WAKEN El Bachrioui legt uit wat Al Almana betekent. ,,Amana betekent iets waarover men moet waken en wat jou toevertrouwd is. En zo ga ik met mijn kinderen om in de klas en op het veld. Ik ben altijd mezelf. Af en toe een geintje maar waar nodig een strenge blik. Als coach behandel ik al mijn spelers hetzelfde. Van nature heeft een Marokkaanse voetballer iets specifieks. Ik zie al snel of hij talent heeft. Maar in een toernooi maak ik daar geen misbruik van. Ook een supertalent zal zich moeten schikken naar de vooraf opgestelde regels."

SUCCESVOL Al Almana trekt mede door El Bachrioui vaak de aandacht. ,,Ik ontken niet dat onze school vaak succesvol is. Ik herinner me nog het jaar 2001. Al Almana won het Edese schoolvoetbalkampioenschap. Daarna werden de regionale hordes genomen en plaatsten wij ons voor het landskampioenschap. In Doetinchem werd de finale bereikt en wat een happening was dat. Tegen een school uit Breda kwamen we met 0-1 achter. Het werd 1-1 en toen ontpopte de later ook bij Vitesse spelende Imad Azaoum, zich. Hij kreeg de bal op eigen helft, dribbelde iedereen voorbij en scoorde de winnende treffer: 2-1. Louis van Gaal, toen bondscoach reikte de prijs uit. Wat was hij aardig voor onze spelers. Als ik eraan terugdenk krijg ik weer de kriebels", sluit El Bachrioui af.

SPEELDAGEN Het EdeStad Schoolvoetbaltoernooi 2019 wordt gespeeld op de velden aan de Hoekelumse Eng. Organisator is de vv Ede/Victoria met als toernooileider Wim Roelofsen. De speeldata zijn woensdagmiddag 20 en 27 maart, 3 april en de finale wordt gespeeld op vrijdag 12 april 2019.

Meer informatie op www.edestadschoolvoetbaltoernooi.nl