• Archief BDUmedia

Ruud van der Horst terug in Nederlands team 

EDE Ruud van der Horst keert terug in de nationale waterpoloselectie. De 26-jarige aanvoerder van Polar Bears bedankte na het mislopen van de Olympische Spelen van Rio voor Oranje om zich volledig op zijn maatschappelijke carrière te richten.

 

,,Ik begon het Nederlands team en het internationale spel steeds meer te missen. Gaandeweg kreeg ik spijt van mijn beslissing om te stoppen", aldus Van der Horst,  die vervolgens contact opnam met bondscoach Robin van Galen. De uitkomst van dit gesprek is dat Van der Horst vanaf januari weer deel uitmaakt van de A-selectie.

 

Van Galen: ,,We hebben het altijd jammer gevonden dat Ruud besloot te bedanken. Ik ben blij dat hij zelf tot de conclusie is gekomen dat hij nog niet 'klaar' was bij Oranje. Op weg naar de Spelen van Tokio is hij een welkome versterking voor onze selectie."

 

De Nederlandse mannen spelen, overigens nog zonder Van der Horst, dinsdag 12 december voor de World League thuis tegen Hongarije. Dit duel in zwembad AquaRijn te Alphen aan den Rijn begint om 20.45 uur. 

 

Bron: www.waterpolo.nl