• Bram van den Heuvel

Ronald Tulen nieuwe trainer van SDS '55

WEKEROM Barnevelder Ronald Tulen (archieffoto) wordt volgend seizoen 2019/2020 de nieuwe trainer van zaterdagderdeklasser SDS '55.

De 51-jarige coach volgt komende zomer Marcel van der Hoop op. Hij tekent voor één jaar in Wekerom.

Tulen, in het dagelijks leven accountant, is blij met de hem geboden kans.

 ,,Ik werd getipt over de vacature bij SDS '55. Het eerste gesprek met SDS '55 bestuur en technische leiding voelde al heel goed aan. Ook de tweede gespreksronde waarbij de spelersgroep vertegenwoordigd was verliep goed. Ik heb mijn zienswijze hoe te opereren bij een club als SDS '55 uiteengezet. Dat verschilt niet of nauwelijks met de club (Terschuurse Boys, Red.) waar ik eerder bijna drie jaar als hoofdtrainer fungeerde. Achteraf bleek dat er wederzijds sprake was van een match."

MATCH Edgar Meijer, bij SDS '55 medeverantwoordelijk voor het technisch beleid laat weten dat dat gevoel wederzijds was.

,,Nadat Marcel van der Hoop liet weten te vertrekken, kwamen de reacties al snel binnen. Er is met een aantal trainers gesproken. Er bleven in onze ogen twee potentiële kandidaten over. Uiteindelijk is de keuze unaniem op Ronald Tulen gevallen. Maar, laat duidelijk zijn ook de tweede kandidaat, gooide in het eindgesprek hoge ogen. Dat geeft nog maar weer eens dat SDS '55 een club is waar men graag trainer wil worden."

Ronald Tulen, in het bezit van UEFA B, was in de seizoenen 2015 tot en met 2018 hoofdtrainer bij Terschuurse Boys. Daarvoor was hij werkzaam bij SDVB uit Barneveld. Dit seizoen voert hij de scepter bij het in de eerste klasse uitkomende Huizen 2.

,,Bij Huizen staat een geweldige selectiegroep. Het is daar uitstekend werken, maar uiteindelijk wilde ik weer op eigen benen staan als hoofdtrainer. SDS '55 ken ik, vanuit mijn Terschuur verleden, als een stabiele derdeklasser. Natuurlijk kent een club als SDS '55, waar niet betaald wordt zijn beperkingen. Maar dat is nu juist mijn uitdaging. Proberen spelers beter te maken, de speelwijze aangepast aan het beschikbare potentieel te verbeteren, jeugdspelers zo mogelijk te laten instromen geeft mij veel plezier in het trainersvak", gaat Tulen verder.     

CLUBMAN De nieuwe trainer beweegt zich graag binnen de gehele club.

,,Na een wedstrijd ben ik altijd aanspreekbaar voor de supporters. In zo'n nababbel of zo je wilt derde helft leg ik graag het hoe en waarom uit. En dat hoeft echt niet altijd in een soort verantwoordingssfeer. Maar het hoeft echt niet altijd over voetbal te gaan. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de mensen die een club koesteren", gaat de toekomstige trainer verder.  

SDS '55 staat op dit moment in de derde klasse op de tiende plaats. De strijd om het derdeklasserschap te behouden vraagt nog de nodige inspanningen.

,,Ik maak me daar echt geen zorgen over. Met Marcel (Van der Hoop. Red) heeft SDS '55 een goede trainer. Ik ben ervan overtuigd dat hij SDS '55 als derdeklasser achterlaat. Ik heb in het verleden vaak met hem, toen ik bij Terschuurse Boys zat, contact gehad. Dat zal nu zeker worden geïntensiveerd."

GEEN UEFA A Ronald Tulen moet wel een klein offer brengen om bij SDS '55 weer hoofdtrainer te worden. ,,Dat valt wel mee. Het is mijn eigen keuze. Ik was in principe toegelaten tot de UEFA A (TC 1 trainersopleiding). Maar mede door wat veranderingen op het werk, en het hoofdtrainerschap bij SDS '55 trek ik me daarvoor terug. Ik wil alles op alles zetten bij de Wekeromse derdeklasser te slagen", besluit een gedreven Ronald Tulen.