• Dick Martens

Redichem-trainer Fred van Zutphen per direct op non actief gesteld

OTTERLO  Het bestuur van voetbalclub Redichem was vanavond in spoedzitting bijeen. Gesproken werd over het feit of hoofdtrainer Fred van Zutphen het seizoen nog wel moest afmaken. Na ampel beraad werd uiteindelijk besloten om van Zutphen per direct op non actief te stellen. Dat bracht de club via een persbericht maandagavond laat nog naar buiten.

Dick Martens

,,De afgelopen periode zag het bestuur dat de verstandhouding tussen enerzijds de trainer/coach en anderzijds de selectiespelers en het begeleidingsteam steeds verder verslechterde", aldus vicevoorzitter Koen Beenen. ,, Het afgelopen weekend heeft deze verslechtering een dermate niveau bereikt dat een verdere samenwerking niet langer verantwoord was en het bestuur helaas genoodzaakt was in te grijpen."

De rest van het seizoen zullen de taken van de selectie trainer/coach door het begeleidingsteam worden overgenomen. ,,Wij willen als bestuur benadrukken dat wij het ten zeerste betreuren, dat wij een dergelijk besluit hebben moeten nemen."

D verslechterde verstandhouding van afgelopen weekend, bereikte waarschijnlijk zijn hoogte- of dieptepunt, nadat van Zutphen doelman Nick van Beek na ruim een half uur (in het thuisduel tegen Veenendaal) naar de kant haalde, omdat de doelman, die werd vervangen door Jasper Tijssen, naar de mening van de trainer bij het tweede en derde doelpunt van de bezoekers niet vrijuit ging. Het duel werd uiteindelijk met 4-1 verloren.

TELEURGESTELD  Van Zutphen wilde desgevraagd niet al te veel woorden vuil maken aan het op non-actief stellen. ,,Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld in het besluit. Ik vind dat wij het als Redichem en daar maak ik ook onderdeel van uit, het alleszins redelijk hebben gedaan. Voor het seizoen werden wij als degradatiekandidaat bestempel, maar pakken we wel de eerste periode. Daarmee was de doelstelling eigenlijk al ruim gehaald." Ook van Zutphen denkt dat de keeperswissel van afgelopen zaterdag 'de druppel' is geweest. ,,Natuurlijk waren de resultaten van de laatste weken niet al te best, maar de redenen waren aanwijsbaar. Schorsingen en blessures van sterkmakers als een Fabian Mösle werkten niet in ons voordeel."

STEUN VERWACHT De beslissing valt Van Zutphen, die eerder dit seizoen zijn reeds verlengde verbintenis liet ontbinden en komend seizoen wordt opgevolgd door Eddy Hagen (de huidige trainer van RKSV Driel) dan ook tegen. Ik had het seizoen gewoon netjes willen helpen afmaken. Ja pakt toch samen die prijs, dan wil je daar straks ook om strijden." Gedoeld wordt dan op de nacompetitie. ,,Maar dat is ook de voetballerij. Maar ik had toch wat meer steun verwacht van mijn assistent-trainer en de teammanager (Jan Streefkerk, red) en mijn assistent-trainer (Henny Veenendaal, red). Dat stelt mij ook teleur. Meer woorden wil ik er eigenlijk niet meer aan vuil maken. Het is zoals het is, maar jammer vind ik het wel."