• Gunnink Fotografie

Polar Bears bereikt bekerfinale

EDE In een zinderend zwembad de Peppel bereikte de mannenploeg van Polar Bears zaterdagavond de bekerfinale ten koste van ZPB H&L Productions. De eindstand van 12-12 was genoeg na de 9-10 overwinning een dag eerder. Al kon de ploeg pas twee seconden voor het einde juichen.

Een ZPB'se goal in de slotfase had betekend dat de Barendrechtse ploeg zich mocht opmaken voor de finale. Maar ook met een man meer lukte het niet om de Edese defensie te verschalken, waardoor Polar Bears uiteindelijk kon juichen. Trainer Jeroen Cavaljé was na afloop trots op zijn ploeg maar dat het zaterdag zo spannend was, had zijn ploeg aan zichzelf te wijten. ,,Vrijdag hadden we al moeten toeslaan", vond de oud-speler. Polar Bears leidde in de slotfase nog comfortabel met 6-10. Uiteindelijk werd het onnodig spannend met de eindscore van 9-10. ,,Als we daar met drie doelpunten verschil wonnen, had er geen haan naar gekraaid. We lieten het in de slotfase liggen. We toonden geen lef en initiatief, dan is ZPB in hun element. Het is een goed team, alleen onervaren. Daarom zijn wij door naar de bekerfinale." Maar ook Polar Bears kent spelers die dit seizoen voor het eerst volledig meedraaien op het hoogste niveau. ,,Het grootste verschil tussen de teams zijn de keepers. Eelco Wagenaar is een fantastische doelman, daarmee maken we uiteindelijk het verschil.''

Degene die op zaterdagavond ook van zich deed spreken was uitblinker Jesse Nispeling. De jongeling kwam afgelopen zomer over van degradant MNC Dordrecht en toonde tegen ZPB zijn talent. ,,Jesse gaat als een wervelwind. Vorig jaar had hij bij Dordrecht een slecht jaar, waarin zijn ploeg degradeerde en hijzelf onzichtbaar was. Als je ziet hoe hij zich in een korte periode heeft ontwikkelt. Hij is een steunpilaar geworden in ons team." Na afloop vertelde de coach van ZPB aan Cavaljé dat zijn team de opdracht had om vooral Nispeling niet te laten schieten. Desondanks wist hij vijf maal te scoren. ,,Dat getuigt van klasse. Ik ben ook een trotse coach, om dit in mijn eerste jaar mee te maken. We missen vier basisspelers waarmee we aan dit seizoen zijn beginnen. En dan nu in de bekerfinale!"

Daarin treft het Het Ravijn, waartegen het toevalligerwijs zaterdagavond in eigen bad voor de competitie aantreedt. ,,Een sterk team, dat vooral heel uitgebalanceerd is. Als collectief kunnen we heel ver komen. Wij openden het seizoen met verlies tegen Het Ravijn. Als ik nu zie hoe wij gegroeid zijn en de manier waarop de jongens trainen, is Het Ravijn echt niet ongenaakbaar."

VROUWEN Het vrouwenteam van Polar Bears kwam niet in actie dit weekend. Zij waren in het bekertoernooi reeds uitgeschakeld in de kwartfinales, waarin het verloor van de finalist in deze jaargang; de damestak van ZPB. Zaterdag speelt Polar Bears haar eerste thuiswedstrijd van het jaar tegen PSV uit Eindhoven. Waarvan het aan het begin dit seizoen nog verrassend verloor met 8-7. Het team start om 18:00 uur, waarna de heren starten om 19.30 uur.

Fotobijschrift:

Jesse Nispeling na zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd. (Foto Gunnink Fotografie)