• Gunnink fotografie

Oranje sluit met opgeheven hoofd toernooi af

EDE De Oranje waterpolomannen hebben dag vier van de voorronde van de Europacup prima afgesloten. Oranje speelde haar beste wedstrijd van het toernooi en behaalde tegen de nummer vier van het afgelopen WK Griekenland het meest aansprekende resultaat. In een aantrekkelijk duel werd het 7-9. Periodestanden: 2-2, 3-3, 1-3, 1-1. Bij Nederland waren de Polar Bears spelers Ruud van der Horst en Eelco Wagenaar (op archief foto) van de partij. 

 

Bondscoach Robin van Galen: ,,We speelden onze beste wedstrijd van deze week", zo blikt hij terug. ,,Afgelopen maandag kwamen we bij elkaar en dinsdag speelden we in Dordrecht onwennig tegen Spanje. Dat was niet goed. Daar baalden we van, zeker ook omdat we voor volle tribunes in eigen huis speelden. Woensdag zijn we naar Split gevolgen voor deze voorronde om de Europacup. Je zag de groep groeien. We hebben veel getraind en gesproken met elkaar, individueel en met de groep. Dat resulteerde er in dat het elke wedstrijd steeds beter ging met eerst Malta, daarna Kroatië en gister Servië. Vandaag konden we tegen de Grieken lang bijblijven. Er waren zelfs kansen om gelijk te spelen. We scoren één uit zes manmeers. Als je gelijk wil spelen of wil winnen, moet je op dat vlak ook je kansen afmaken. Ik ben tevreden over de hele week en de progressie die we geboekt hebben."

Nederland blijft de komende twee weken bij elkaar om zich in Zeist voor te bereiden op de dubbele confrontatie met Litouwen. Alleen Robin Lindhout vliegt terug naar zijn club in Italië voor een wedstrijd. Van Galen vervolgt: ,,Morgen vliegen we terug naar Nederland. Dinsdag trainen we weer een in Zeist. Elke dag twee keer. Zaterdag is dan de wedstrijd in Veenendaal* tegen Litouwen. We hebben de ploeg de week daarna ook bij elkaar en trainen dan samen richting de return in Litouwen op 3 maart." De winnaar over deze twee duels plaatst zich voor de EK in Barcelona.,,Als je langer bij elkaar bent, kan je ook wat neerzetten. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden met Litouwen", besluit hij.

 

Nederland - Griekenland: 7-9 Periodestanden: 2-2, 3-3, 1-3, 1-1. Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 3, Jorn Winkelhorst, Lars Reuten, Jorn Muller, Jesse Koopman.

 

Bron:www.waterpolo.nl