• Jelle van Beek

Ook Joy Beune actief bij de Skeelerronde van Otterlo

OTTERLO Met Joy Beune heeft Stichting Skeelersport Otterlo wederom een grote topper binnengehaald. Volgens de vele schaatskenners is zij momenteel het grootste schaatstalent van Nederland. Joy is 20 jaar jong, geboren en getogen in het Twentse Borne,zal aan de wedstrijden om de Gouden Luctra Skeeler meedoen.

Het deelnemersveld bij de vrouwen is hiermee compleet. De zes bekende rijders die strijden om de Gouden Luctra Skeeler zijn: -Jorien ter Mors, Joy Beune, Marit van Beijnum (op archief foto), Bianca Roosenboom en de Canadezen Ivanie Blondin en Valerie Maltais.

Het deelnemersveld bij de mannen voor de strijd om de Gouden Luctra Skeeler is eveneens nagenoeg rond. De organisatie wil echter nog niet met de namen naar buiten treden omdat een paar daarvan nog aan het strijden zijn om de WK titels inline skaten in Barcelona.

Door het risico van de slechte gesteldheid van de baan in Barcelona zijn blessures niet uit te sluiten. Zeker is wel dat Kjeld Nuis en Patrick Roestin actie komen. Woensdag komen zij uitgebreid aan het woord in een speciale skeelerbijdrage bij Ede Stad.