• Theo Beumer/EdeStad

Onthulling Lieftink Tribune VV Bennekom

BENNEKOM Op sportpark De Eikelhof in Bennekom zal zaterdag 8 april de hoofdtribune omgedoopt in Lieftink Tribune. Een half uur voor de wedstrijd Bennekom tegen Go Ahead Kampen, die om 15.00 uur begint, zal ten overstaan van nog levende leden (broer, zus, weduwes, kinderen, kleinkinderen) van de legendarische Bennekomse voetbalfamilie een bord met de naam worden onthuld.

 

In de jaren vijftig en zestig voetbalden drie broers Lieftink (Gert, Adrie en Jan) in het eerste elftal. Een andere broer (Frans) behoorde in 1954 tot de oprichters van de vereniging die tot medio jaren zeventig aan de Laarweg speelde en vervolgens naar sportpark De Eikelhof aan de Achterstraat verhuisde. Het viertal is intussen overleden. Een andere broer speelde in een lager elftal als doelman.

 

De oudste zus was getrouwd met een Bennekom voetballer. Vader Kees en moeder Jaan waren de meest fanatieke supporters van VV Bennekom. Achter hun huis, in de schuur, had de oprichtingsvergadering plaats en werden later opstellingen beraamd. Ronald (op archief foto), zoon van Jan, was geruime tijd assistent- en interimtrainer van het eerste elftal en is dit seizoen trainer van Otterlo.

 

De wedstrijd tegen Go Ahead Kampen werd uitgekozen als een mooie gelegenheid om de familie Lieftink te eren. Vooral in de glorietijd van de broers Lieftink, de jaren zestig, werden heftige duels uitgevochten met Go Ahead. Mede omdat een oud-speler van Go Ahead, Henk Ewoldt, later bij VV Bennekom speelde. De club uit Kampen zal tijdens de ceremonie vertegenwoordigd worden door oud-spelers en bestuursleden. Voorzitter Jaap Zomer van VV Bennekom en Henk Ewoldt zullen een toespraak houden ter herinnering aan oude tijden.

 

De middag en namiddag staat eveneens in het teken van de reünie van de Club van Toen van VV Bennekom, waarbij veel oud-spelers, -begeleiders en -trainers van het eerste elftal aanwezig zijn.