• Niki Terpstra, hier bij zijn winst in de Ronde van Vlaanderen in 2018, is in Ede een van de kanshebbers.

    Cor Vos

NK wielrennen in Ede: dit zijn de kanshebbers

EDE De organisatie heeft de deelnemerslijst bekend gemaakt voor de wegwedstrijd bij de mannen op het NK wielrennen, vandaag in Ede. Daarop een mooie mix van favorieten en kanshebbers en ook een aantal deelnemers uit de regio staan op de startlijst.

Grote kanshebber is op voorhand Fabio Jakobsen. De renner van Deceuninck-Quick Step geldt als de grote favoriet als het op de Arnhemseweg aankomt op een sprint. Jakobsen heeft alleen een 'probleem', hij rijdt in zijn eentje, zonder teammaats.

SPRINTERS Daarbij krijgt hij te maken met de grote ploegen als Jumbo-Visma en Roompot-Charles. Jumbo-Visma heeft in de persoon van Mike Teunissen ook een renner die rap kan aankomen en het Jakobsen misschien moeilijk kan maken. Verder rijdt bij Jumbo-Visma de winnaar van de tijdrit van woensdag: Jos van Emden. Bij Roompot-Charles geldt Boy van Poppel als kanon, als het op een sprint aankomt gaat hij zeker de strijd aan met de andere rappe mannen.

VOORMALIG KAMPIOENEN Bekende namen zijn verder drievoudig Nederlands Kampioen Niki Terpstra (hij won de titel in 2010, 2012 en 2015), Sebastiaan Langeveld (die al eerder Nederlands Kampioen was in 2014 en bovendien woensdag tweede werd op de tijdrit), Ramon Sinkeldam (Nederlands Kampioen in 2017), Laurens ten Dam en sprinters Mike Teunissen en Cees Bol.

UIT DE REGIO Aan de start in Ede staan ook een aantal wielrenners uit de regio. Lennard Hofstede (Jumbo-Visma) en Martijn Budding (Beat Cycling Club) uit Veenendaal, Lars van der Haar (Telenet Fidea Lions) uit Woudenberg en Tim Ariesen (Taiyuan Miogee Cycling Team) uit Rhenen maken vandaag onderdeel uit van het peloton. Ook oud-inwoner van Barneveld en Veenendaal Wilco Kelderman verschijnt in Ede aan de start.

In totaal doen er 105 wielrenners mee. De start is om 12.05 op de Arnhemseweg in Ede. Volg alle ontwikkelingen vandaag in ons liveblog.

Kijk hier voor de volledige startlijst van de mannen.