• import

Nederlands waterpoloteam oefent in Bennekom

BENNEKOM De Nederlandse waterpolomannen spelen in de aanloop naar het EK in Barcelona twee oefeninterlands tegen Georgië. Beide duels worden gespeeld in de buitenlucht, op dinsdag 26 juni in Zwembad De Vrije Slag te Bennekom en donderdag 28 juni in De Kuil te Bodegraven. Aanvang van de wedstrijden is 20.00 uur en de entree bedraagt vijf euro per persoon (te voldoen aan de deur).


Oranje is al sinds half mei in voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat van 14 tot en met 28 juli op het programma staat. Naast de dagelijkse trainingen in het overdekte Zeist (vaak meerdere keren per dag) zoekt bondscoach Robin van Galen met zijn manschappen ook nadrukkelijk de 'open lucht' op, aangezien ook het EK in Barcelona buiten wordt gespeeld. Deze week verblijft de complete selectie daarom voor een trainingskamp op Malta en van 6 tot en met 8 juli neemt Oranje het op een toernooi in het Italiaanse Cosenza op tegen Italië, Duitsland en China. Tussendoor komt Georgië voor een stage naar Zeist met dus twee officiële duels in het land.

Nederland en Georgië kruisten de afgelopen jaren wel vaker de degens en zijn – zo blijkt uit de uitslagen – aan elkaar gewaagd. Zo wist Oranje op het laatste EK in Belgrado (januari 2016) pas na een bloedstollende penaltyserie te winnen van Georgië, dat daardoor veroordeeld werd tot het spelen om plaats 13 tot en 16. Nederland eindigde het EK op de 12e plaats en wil die prestatie op het komende EK graag verbeteren. Ook Georgië heeft zich voor het EK gekwalificeerd, dus beide landen zullen in Bennekom en Bodegraven naar verwachting met hun sterkste formatie aantreden.

Het Nederlands team reist zaterdag 14 juli af naar Barcelona waar maandag 16 juli om 17.00 uur de eerste poulewedstrijd tegen Kroatië op de rol staat. 

Op de foto Polar Bears speler en international Ruud van der Horst.

Bron: www.waterpolo.nl