• 5628613_eso52dvokzhiltexkoenvanroekel.jpg

    Theo Beumer/EdeStad

Nederlaag voelt toch als winst voor DVO

BENNEKOM ,,Het klinkt misschien raar. Maar de 32-38 nederlaag tegen PKC voelt toch als een soort van winst. Deze wedstrijd geeft ons een boost. Dat moet zich dan in de komende periode vertalen tot een daadwerkelijke winst'', liet DVO trainer Richard van Vloten weten.

Na de kansloze nederlaag bij TOP, werd er afgelopen dinsdag bij DVO/Accountor niet fysiek getraind. ,,Op basis van de wedstrijdbeelden hebben we 2,5 uur alle situaties geanalyseerd. Echt geïnvesteerd hoe wij beter kunnen worden. Daarbij wel de opmerking dat alles begint bij het leveren van strijd.''

Die praatsessie leverde de Bennekomse korfballers in eerste instantie nog niet het gewenste rendement op. ,,Wij hadden geen goede start. En PKC schoot 40%. Dan staan je met 2-10 achter. En achteraf gezien verlies je daar de wedstrijd. Maar het team toonde nu wel strijd en passie. Via 14-21 bij rust kwamen wij terug tot 20-24. We kregen het idee dat er wat te halen viel. Maar dan maak je een paar foutjes, die een ploeg als PKC goed afstraft.''

,,We wisten redelijk bij te blijven, maar verliezen met 32-28. Ons schotpercentage was heel goed: 32%. Als wij elke week tussen de 25 en 30 doelpunten maken, is dat goed. Het problemen is nog dat we er teveel tegen krijgen. Tegen PKC is dat geen schande. Halen we zaterdag weer dit niveau tegen Blauw Wit, hebben wij zeker kansen'', sluit Richard van Vloten af.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit 9, Koen van Roekel (op archief foto) 6, Chris van Haren 4, Daniëlle Boadi 3 en Janine van Schie 1.