• Martin Hol
  • Martin Hol
  • Martin Hol
  • Martin Hol
  • Martin Hol
  • Martin Hol

Motorcrossers laten zich niet ondersneeuwen

HARSKAMP De vijfde wintercross MAC Harskamp speelde zich af in een winterse sfeer. Maar ook vijf centimeter sneeuwval kon de organisatie en deelnemers niet klein krijgen.

Eip Janssen

,,Er is met man en macht aan het circuit gewerkt. Nadat het zaterdag helemaal schoon was viel er zondag ruim vijf centimeter sneeuw. Goede raad was duur. Een aantal Denen waren er al. En afgelasten was dus geen optie", steekt bestuurslid Ruud Kerkhof van wal.

Maar de motorcrossers zijn niet voor een kleintje vervaart. ,,We hebben even overlegd en daarna een goede bekende zijn bed uit gebeld. Hij kwam met de tractor en heeft het circuit geprepareerd. Daarna heeft de baanploeg met Dik van Wikselaar aan het hoofd de rest gedaan. Geen enkele vrijwilliger is afgehaakt", gaat Kerkhof verder.

Hij zag bijna honderdvijftig crossers richting het nieuwe circuit  Motorsportpark Gelderland Midden afreizen.

,,En achteraf hoorde ik dat geen enkele crosser daar spijt van had. De trainingen liepen wat uit, de eerste start was wat verlaat. Maar de veiligheid van de crossers stond voorop, dus mocht het baanonderhoud best wat langer duren", glimlachte het bestuurslid.

TROTSEREN De vlaggenisten, vrijwilligers die de koude wind trotseren om de rijders te waarschuwen, waren alert op sommige gladde gedeelten.

,,Maar je zag goed dat de crossers de weersomstandigheden zelf goed in de gaten hielden. Er werd wat voorzichtiger gereden dan anders. Voor zover ik weet zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd. Een valpartij komt normaal ook voor", meent een vrijwilliger.

Misschien sloeg de laatste opmerking van vaste supporter Van den Brink wel de spijker op de kop. ,,Het was vandaag (zondag EJ) juist leuk door de afwezigen. Wat ik daarmee bedoel? Nu zag je eens andere winnaars dan de geijkte namen. Dat houdt ook in dat in het algemeen klassement nog geen enkele klasse definitief is beslist." Zo heeft dus elk nadeel ook zijn voordeel.

In de klasse 85cc Grote Wielen was de Nijverdalse crosser Lynn Valk oppermachtig. Hij bracht beide manches probleemloos op zijn naam. Wekerommer Indy Morren speelde een bijrol met twee keer een tiende plaats.

Bij de MX 2 Junioren B reed Harskamper Mitchel van den Brink met een vierde plaats een goede eerste manche. In de tweede manche viel Van den Brink echter ver terug.

Edervener Thijs Brouwer stelde met en zestiende plaats wat teleur. Maar een knappe zevende plaats in de tweede manche zorgde voor eerherstel. Het leverde Brouwer in het dag klassement de tiende plaats op.

REGIO SUCCES In de gecombineerde klasse MX1 Junioren en MX 40+ was Donny Koster in beide manches een klasse apart.

Hij zette beide manches gedecideerd op zijn naam. In de eerste manche was regiorijder Wout-Jan Hooijer (Harskamp) goed op dreef. Zijn derde plaats gaf stof tot na praten.

Ook Bennie Vaarkamp (Lunteren) onderscheidde zich in manche twee door slechts veertien seconden toe te geven aan winnaar Koster. Bennekommer Harrie van Steenbergen werd in zijn klasse netjes tweede.

De overige regiorijders in deze twee gecombineerde klassen: Andre Wien (Lunteren), Martin Brink (Harskamp), Tino Morren (Wekerom), Werner Blankenstijn (Lunteren), Erwin Voskuilen (Harskamp) en Arnold Spruijt (Voorthuizen) konden deze keer geen potten breken.

De laatste cross in een serie van zes wedstrijd is op zondag 26 februari.

65cc Klw:

1. Danny Brenk (Eck en Wiel)

 

65cc Grw:

1. Mirco Kate (Nieuwleusen)

2. Storm Hoevers (Eerbeek)

3. Kyro Senna Donker (Almelo)

 

85cc Klw:

1. Cas Valk (Nijverdal)

2. Sebastian Lorenzen (Silkeborg Denemarken)

3. Duncan Hoevens (Witmarsum)

 

85 cc Grw:

1. Lynn Valk (Nijverdal)

2. Stef Nesselaar (Uddel)

3. Milan Bunte (Doornspijk)

 

MX2 Jun A 2T

1. Mack Bouwense (Gouda)

2. Hessel Danen (Rheden)

3. Mark Keulen (Bathmen)

 

MX2 Jun A 4T

1. Reggy Koster (Zoetermeer)

2. Tjalle Bosch (Loerbeek)

3. Joey van Wessel (Doetinchem)

 

MX2 Jun B

1. Mark Helmhot (Zwaagwesteinde)

2. Lars Kruif (Welsum)

3. Berjn Eckelboom (Wijhe)

 

MX1 Sen:

1. Nick Kouwenberg (Drunen)

2. Donny van Wessel (Doetinchem)

3. Mitchel Essenburg (Oldebroek)

 

MX1 Jun A:

1. Donny Koster (Zoetermeer)

2. Dillon Welgraaf (Apeldoorn)

3. Wout-Jan Hooijer (Harskamp)

 

MX1 Junioren B:

1. Danny Polman (Apeldoorn)

2. Harry van Steenbergen (Bennekom)

3. Arjan Blanken (Koudekerk aan den Rijn)

 

MX2 Sen:

1. Rick Elzinga (Zenderen)

2. Rico Lommers (Elshout)

3. Youri van 't Einde (Heerde)

 

MX40+

1. Gerwin Tuitert (Gorssel)

2. Kees Oudshoorn (Haaksbergen)

3. Kim Jakobsen (Augustenbirg Denemarken)