• Familie van de Voort

Motorcoureur Melvin van der Voort leert snel

EDE De jonge Edese motorcoureur Melvin van der Voort (Archieffoto) heeft een leerzaam weekend achter de rug. Hij kwam met zijn team SWPN uit tijdens wedstrijden op de Motorsport Arena Oschersleben.

Voor Melvin van der Voort was het circuit van Oschersleben nieuw. Tijdens de vrije trainingen boekte de 13-jarige coureur progressie, maar de eerste kwalificatie begon ongelukkig met een vroege crash.

Omdat de baancondities minder waren in de tweede kwalificatie, moest Van der Voort genoegen nemen met een achttiende tijd.

 In de races liet de jonge coureur zich van zijn goede kant en wist zich knap op te werken in het veld. In de eerste race leverde dit een elfde plaats op en in de tweede manche werd hij tiende.

,,'Het zat niet mee in de trainingen. Ik crashte in Q1 en de omstandigheden waren minder in Q2, waardoor ik er niet goed bij stond op de grid. De races gingen beter en ik was beide keren goed weg bij de start. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn P11 en P10. Ik heb weer veel geleerd dit weekend en wil het team bedanken voor hun werk", eindigde de jonge Edese motorcoureur.

In het weekend van 21 t/m 23 juni is de derde ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Zolder in België.

Bron team SWPN/Familie Van der Voort