• Ted Walker

Mooie winst KV Reehorst na felle strijd

EDE KV Reehorst heeft prachtig revanche genomen op de eerdere nederlaag tegen Zwart Wit. De 23-19 zege na een goede wedstrijd voelde fijn aan.

Reehorst neemt na dertien speelronde de vierde plaats in met 13-14.  Koploper is HKC 11-19, gevolgd door Zwart Wit (13-19), EKCA/ CIBOD (11-15). Nacompetitie bereiken, minimaal tweede worden lijkt lastig maar nog niet onmogelijk.

In de beginfase had Zwart Wit niets in te brengen. Reehorst '45 had de volledige regie. Michel Verstegen zette het scorebord al snel op 2-0, waarna Ilse Snitselaar daar met een afstandsschot 3-0 van maakte.

SCHERP De Reehorst '45-verdediging was in deze fase opvallend scherp. Niels van Golberdinge legde keurig aan en scoorde de 4-0. Nadat Zwart Wit tegen gescoord had (4-1), nam Reehorst '45 het weer over. Michel Verstegen, Martijn Werkman en Niels van Golberdinge wisten de korf prima te vinden en de stand was 7-1.

Met beide ploegen om en om scorende werd het 9-4.  Het lukte Zwart Wit niet haar eigen spel te spelen en dat leverde nogal wat frustratie op. En ook onsportief gedrag.

Reehorst '45 werd behoorlijk onder druk gezet, ook in fysiek opzicht, maar liet zich niet afbluffen.

Via Anna Struik en Ilse Snitselaar werd de tussenstand 11-5. Wanhopig porbeerden de gasten wat terug te doen. Maar nergens werd de marge minder dan vier punten verschil in het voordeel van de thuisclub.

Een afstandsschot van Martijn Werkman (12-7) bracht rust.  Met nog zeven minuten op de klok liet Zwart Wit het afweten.  De Rehorst ploeg korfbalde de wedstrijd prima uit naar een 16-9 ruststand.

RUST ,,Ik heb de ploeg in de rust mee gegeven rustig te blijven. Geen fysieke situaties op te zoeken. Beter een overtreding ontwijken en scoren", glunderde coach Jan Willem van Ede.

Reehorst pakte de draad goed op en een typisch Michel Verstegen-balletje bracht de stand op 18-11.

Hierna scoorden de ploegen weer om en om met de Edenaren aan de goede kant van de score. Niels van Golberdinge zette de stand met een strafworp op 20-15.

Het sein voor de gasten nog eenmaal gas te geven. Zij kwamen op 20-18 en lieten wat kansen onbenut. Reehorst herpakte zich via Martijn Werkman en Ilse Snitselaar (22-18).

Een stand die in de laatste twee minuten niet meer weg gegeven werd. De 23-19 tegen het op de tweede plaatst staande Zwart-Wit kon worden gevierd alsof de titel binnen was. Zo ver is het niet maar duidelijk is wel dat Reehorst korfballend goed meedoet in deze derde klasse.

Zaterdag 10 maart moet Reehorst weer aantreden. Dan wacht in Didam DLKV. De wedstijd tegen deze hekkensluiter begint om 11.00 uur.

Scores: Michel Verstegen (7), Martijn Werkman (5), Niels van Golberdinge (5), Ilse Snitselaar (4), Anna Struik (1), Sonja van Blijderveen (1)