• Theo Beumer

Mooie driepunter Blauw Geel '55

EDE ,,Dit was het Blauw Geel '55 dat ik graag wil zien. En dat niet alleen om de 1-2 overwinning bij OWIOS", glunderde trainer Jan Gaasbeek.

Blauw Geel speelde bij het Oldenbroekse OWIOS een prima wedstrijd. ,,Er was beleving, spirit, teamgeest en de wil voor elkaar te werken. Een half uur in ondertal werd ook overleefd", ging de trainer verder.

Blauw Geel liet in de aanvangsfase de kans de score te openen liggen.

,,We kregen behoorlijke kansen. Misschien wel de mooist was voor Frank van der Wagen. Maar het was allemaal 'net niet'. Dan kom je door een omschakelingsfout zelfs met 1-0 achter. Op het moment dat Marcel van Bruksvoort zelfs op de lat kopt zeiden we tegen elkaar 'het zal toch niet."

Maar in de tweede helft was er maar een ploeg die voetbalde. De Edenaren beloonden zich nu wel. ,,Binnen twintig seconden stond het al 1-1. Een mooie aanval werd door Wouter Slot koppend afgerond", glunderde Gaasbeek.

Met nog een half uur te spelen kreeg vleugelverdediger Richard Meurs zijn tweede gele kaart.

,,Dat betekende rood en een man minder. Maar we zijn gewoon met drie man achter blijven spelen. Met nog 'zo'n twintig minuten op de klok scoorde Frank van der Wagen na een mooie steekpass van Michael Beekhuizen knap: 1-2."

In de slotfase ging de thuisclub aandringen. ,,Wij kregen nog kansen maar de beslissende tik bleef uit. Dit zijn mooie en zeker niet gestolen punten", besloot Jan Gaasbeek.

Blauw Geel '55 staat nu op een achtste plaats. De ploeg verzamelde uit zestien wedstrijden. Op 11 maart staat de eerstvolgende wedstrijd gepland tegen Unicum.