• Familie Van der Voort

Melvin van der Voort timmert aan de weg in Yamaha R125 Cup

EDE Melvin van der Voort heeft in Berghem beide races in de Yamaha R125 Cup met ruime voorsprong op de concurrentie gewonnen.

Na een zomerstop van zeven weken streek de GAMMA Yamaha R125 Cup neer op Circuitpark Berghem.

De tweede helft van het seizoen werd getrapt op de nieuw geasfalteerde kartbaan en ook de laatste wedstrijd van dit seizoen zal plaatsvinden in Berghem.

KWALIFICATIES Na een lange periode van droogte en hitte werden de coureurs danig op de proef gesteld. Het was de 13-jarige Melvin van der Voort die er geen gras over liet groeien en zette een rondetijd van 54,3 op de klokken, waar niemand bij in de buurt kon komen.

RACE Achttien coureurs stonden klaar door de start.

Melvin van der Voort had een goede start en sloeg meteen een gat op zijn achtervolgers. De strijd om de overige podiumplekken waren secundair. Hij reed de eerste race onbedreigd naar een zege.

Ook in de tweede race ging de Edenaar onverdroten voort. Van der Voort bleef in zijn ritme en was binnen een paar ronden uit het zicht van zijn achtervolgers verdwenen.

In het dag klassement was Melvin van der Voort uiteraard de grote winnaar voor Eddie de Boer en Galip Satici.

Daarnaast mocht hij de beker voor snelste 'Rookie' in ontvangst nemen. Ook voor het kampioenschap deed Melvin van der Voort goede zaken door 17 punten in te lopen op leider Eddie de Boer.

BLIJ Van der Voort was tevreden. ,,De kwalificatie had beter gekund want mijn banden stonden niet op de juiste spanning, waardoor ik de bochten niet goed in kon remmen. In de races voelde de motor perfect en had ik goede grip. In het begin heb ik echt gepusht om een gaatje te slaan maar toen ik zag dat ik een redelijke voorsprong had heb ik geen risico meer genomen. De concentratie bleef goed en zo kon ik beide races winnen.'

De volgende race zal worden verreden tijdens de GAMMA Racing Day, waar er traditioneel een heel weekend lang op de TT Junior Track wordt gereden. Dit jaar is de GAMMA Racing Day op 18 en 19 augustus.

Bron: Familie Van der Voort