• Mariska Motografie

Melvin van der Voort domineert GAMMA Racing Day

EDE De Edese coureur 'Rookie' Melvin van der Voort heeft op het TT-circuit in Assen tijdens de GAMMA Racing Day de harten gestolen.

De R125 coureur won niet alleen zijn klasse maar zette ook nog even en passant de snelste rondetijd op de borden.

De 13-jarige Edenaar had er een hard hoofd in op zaterdag maar kon op zondag weer lachen.

,,Ik had het zaterdag wel moeilijk, weinig vertrouwen in de voorband maar uiteraard toch blij met de resultaten. Vandaag (zondag) had ik het gevoel weer helemaal terug. Maar mijn concurrent Eddie de Boer ging ook goed en vooral de eerste race vandaag was heel spannend."

De GAMMA Yamaha R125 Cup coureurs werden getrakteerd op een weekend vol verrassingen. Naast maar liefst vier races voor hun eigen competitie binnen het NK Junior Moto Racing mochten zij op het TT-circuit een aantal demoronden voor volle tribunes rijden en werden er coureurs gehuldigd op het grote podium. Als klap op de vuurpijl was er ook nog een meet-and-greet met Michael van der Mark en reikte hij op zaterdag de bekers uit. Melvin van der Voort mocht daarbij de grootste beker in ontvangst nemen.

Eddie de Boer en Melvin van der Voort hebben tot nu toe de overwinningen verdeeld. Van der Voort won de laatste wedstrijd in Berghem en De Boer zag daardoor zijn voorsprong in het kampioenschap slinken naar 28 punten. Met maar liefst vier races – twee op zaterdag en twee op zondag – was Melvin van der Voort er alles aan gelegen om de achterstand te verkleinen in de kampioensrace.

WINST Op zaterdag zocht vooral Van der Voort in de kwalificaties naar grip. Ondanks dat hij niet alle vertrouwen in de voorkant van de motor had wist hij toch een rondetijd van 54.0 op de klokken te zetten, een tiende sneller dan zijn concurrent.

Het leek erop dat de twee snelle jonge talenten samen de dienst uit zouden gaan maken: ze waren een seconde sneller dan derde man Galip Satici.

Na het doven van het startlicht was het dan ook Melvin van der Voort die kopstart nam en met Eddie de Boer samen van de achtervolgers wegreed. Er werd regelmatig stuivertje gewisseld maar het was de Edenaar die, nipt voor de Boer, als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag doorkwam.

De tweede race ging de strijd om de overwinning wederom tussen Van der Voort en de Boer. Het was daarbij opnieuw Melvin van der Voort die aan het langste eind trok.

Er volgde nog een verrassing want de jonge Edese coureur en De Boer en nummer drie Satici. Zij kregen de bekers uitgereikt door niemand minder dan Michael van der Mark. Van der Voort kreeg naast de overwinningsbeker ook de beker voor snelste 'Rookie' uitgereikt.

ZONDAG In de kwalificatie was Van der Voort weer de snelste in het sterke deelnemersveld. Hij won ook de derde en vierde manche. ,,Met een verbetering van het ronde record naar 53,6 seconden.

Melvin van der Voort, Eddie de Boer en Selwin Hamden mochten dan ook op zondag samen naar het podium. Van der Voort was met zijn overwinning ook de snelste Rookie 

,,Ik had het zaterdag wel moeilijk, weinig vertrouwen in de voorband maar uiteraard toch blij met de resultaten. Zondag had ik het gevoel weer helemaal terug. Maar Eddie de Boer ging ook goed en vooral de eerste race was heel spannend", aldus een opgeluchte Melvin van der Voort.

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen zal worden verreden op kartcircuit Pottendijk in Emmen. In het kampioenschap is achterstand van Melvin van der Voort op koploper Eddie de Boer geslonken tot acht punten en met nog vier races over twee wedstrijddagen te gaan is de strijd om de titel nog volledig open.

Uitslag zaterdag 18 augustus

1 Melvin van der Voort

2 Eddie de Boer

3 Galip Satici

Snelste Rookie

Melvin van der Voort

Uitslag zondag 19 augustus

1 Melvin van der Voort

2 Eddie de Boer

3 Selwin Hamden

Snelste Rookie

Melvin van der Voort


Bron en foto's: mariska@motografie,nl en familie Van der Voort