• Rini Kreeft

Martijn Pauw nieuwe koploper bij BSV Bennekom

BENNEKOM Martijn Pauw heeft bij schaakclub BSV Bennekom in de tiende ronde vol geprofiteerd van het niet spelen van koploper Hotze Tette Hofstra.

Hij won na een boeiende partij enigszins gelukkig van John Riksen en leidt de dans om de titel clubkampioen..Gelukkig, omdat Riksen in de spannende slotfase zijn klok niet goed in de gaten hield en ineens door zijn tijd ging. En dat in een stelling, die voor hem wellicht iets beter was. Echter, kwam dat er in de analyses na afloop ook weer niet echt uit..

GRAPJES Ondanks de avond van Sinterklaas, kwamen toch twintig spelers naar denksportcentrum De Commanderij. En geen van hen speelde voor de Goedheilig man.

Er werd wel hard gestreden. En dat leverde naast het verlies van Riksen, minstens één opvallende uitslag op. Chris van Oosterwijk won van Noël Bovens. De laatste maakte een foutje en kreeg een gevaarlijke aanval over zich heen.

Bovens probeerde van alles, inclusief grapjes om onder het dreigde verlies uit te komen. Van Oosterwijk zag alles en maakte het uit.

Opvallend goed doet ook René Bakker het tot nu toe. Ditmaal speelde hij een sterke partij tegen Wim Thieme. Deze raakte een paard kwijt en ondanks tijdnood van Bakker, ook een reeks pionnen. Bakker maakte het rustig af, al had Thieme wel iets eerder de strijd kunnen staken en steeg naar de zevende plek.

MATERIAAL Ook een prima prestatie van Kees van Dijk. Hij liet Teun Alting struikelen. Rini Kreeft ging onderuit tegen Martin Markering.

Deze werkte zich door de winst weer wat omhoog. Sjoerd de Rave kon het niet redden tegen Hans van de Weteringh en staat weer zo ongeveer waar hij hoort. Ook een mooie zege voor Benno van der Veen. Hij won tegen Jan Wouters materiaal en liet zich dat niet meer afpakken.

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie.

Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal

OVERIGE UITSLAGEN: Van der Molen - Van Donkelaar remise, Suuring - Maasse remise, Van der Schaaf - Bodlaender remise.

Stand op kop:

1. Martijn Pauw 398,0\

2. Hotze Tette Hofstra 363,8

3. Teunis Bunt 344,5

4. Chris van Oosterwijk 319,0

5. Jaap Nugteren 299,5

6. Benno van der Veen 298,0

7. René Bakker 290,0

8. John Riksen 269,0

9. Noël Bovens 261,2

10. Martien Smit 252,5 \

11. Kees van Dijk 247,0

12. Wim Thieme 234,3

13. Hans van de Weteringh 231,5

Foto: Martijn Pauw (links) won van John Riksen en is de nieuwe koploper.