• Theo Beumer

Martijn Budding vierde bij NK

EDE ,,Als je mij van tevoren had gevraagd of ik tevreden was geweest met een vierde plaats, had ik direct getekend. Achteraf gezien baal ik wel een beetje, omdat je een halve fietslengte tekort komt voor het podium'', keek Martijn Budding terug op het NK wielrennen.

De 23-jarige inwoner van Rhenen zag dat teamgenoot Luuc Bugter van de Beat Cycling Club in de kopgroep zat. ,,Dat was een ideale situatie. Anderen moesten het werk doen. Uiteindelijk moest Luuc de laatste ronde afhaken. Ik moest zien mijn positie voor in het peloton te handhaven. Dat lukte. Voor de laatste bocht zat ik in het wiel van Fabio Jakobsen.''

,,Een sprinter van dat niveau kon ik niet volgen. Ik ben ook geen pure sprinter, maar meer een puncheur. Ik ging in het laatste stukje in de slipstream van de anderen mee. Dat word je eerst vijfde, maar na de diskwalificatie van Danny van Poppel vierde. Uiteindelijk ben ik daar meer dan tevreden mee. Het was het maximale resultaat. Ik bleef een topper als Cees Bol toch voor'', constateerde de geboren Veenendaler.

,,Ik ga nu met een tevreden gevoel twee weken uitrusten in Spanje. Daarna wil ik de goede lijn van dit seizoen voorzetten'', besluit Martijn Budding.