• De strijd tussen Benno van der Veen en Noël Bovens (rechts) had belangstelling van de top. Links kijkt ’Houdini’, alias Martin Markering, toe.

    BSV Bennekom
  • Ed de Beule (rechts) kwam sterk uit de bus tegen Hotze Tette Hofstra, maar moest toch de vlag strijken.

    BSV Bennekom

Markering koploper bij BSV Bennekom

BENNEKOM En weer kwam ontsnappingskunstenaar Houdini langs bij BSV Bennekom. Opnieuw had Martin Markering hem in zijn gezelschap. Slachtoffer werd in de vierde ronde intern John Riksen. Hij had Markering in de wurggreep en vergiste zich. Markering won en leidt met 4 uit 4.

Natuurlijk kon Riksen zich na afloop wel voor zijn kop slaan. Met zwart zette hij Markering vanuit de opening onder druk. Die kwam echt verloren te staan, maar vocht op zijn bekende manier door. En ja hoor, Markering had Houdini weer bij zich. Hij kreeg ineens een kwaliteit en ook nog een goede stelling cadeau. Riksen staakte de strijd, kreeg weliswaar sportief excuus van Markering voor zijn doorspelen, maar was het punt kwijt.

KNOTSGEK En er was nog een knotsgekke partij in de top. Die ging tussen Ed de Beule en kampioen Hotze Tette Hofstra. Na over en weer strategisch gemanoeuvreer in de opening, barstte de strijd los door een opportuun offer van De Beule. In tijdnood deed hij de beste zetten en Hofstra de wat mindere. De Beule droomde al van de winst. Hij was echter bizar lastig met diverse lichte stukken en pionnen nog op het bord. Hofstra kwam met listig spel terug in de partij en kantelde de wedstrijd. In een nog steeds lastige stelling met voordeel voor Hofstra ging De Beule door zijn tijd.

BSV 3 Extern kreeg BSV Bennekom 3 geen been aan de grond tegen Elster Toren 2. Het werd 5-1 voor de gasten. Alleen Jaap van Donkelaar won op het zesde bord zijn partij. Dick Brehen verloor vrij snel een pion en ook de partij. Ook invaller Hans Gillet ging vervolgens onderuit, terwijl Hans van de Weteringh op bord 1 weinig of geen kans kreeg. Kees van Dijk had een vrijwel gelijke stelling, maar maakte een foutje, verloor een belangrijke centrumpion en het punt.

Teamleider Rinus van der Molen speelde niet slecht en kreeg na dameruil remise aangeboden. Toen stond het echter al 0-3 en Van der Molen speelde door. In tijdnood dacht Van der Molen, in een lastig eindspel met pionnen en paard, met zijn vrijpion te kunnen doorbreken. En dat ging net mis.

Overige uitslagen intern: Bovens-Van der Veen remise, Wouters-Bunt remise, Van Oosterwijk-Verhoef 1-0, Dinsbach-Bakker 0-1, Alting-Hooft 1-0, De Rave-Bodlaender 1-0.

Stand:

1. Martin Markering 213

2. John Riksen 139

3. Rinus van der Molen 136

4. Hotze Tette Hofstra 124

5. Noël Bovens 118

6. Jaap van Donkelaar 110

7. Benno van der veen 97

8. Albert Smit 96,7

9. René Bakker 96

10. Klaas Ganzevoort 94

Bron: BSV Bennekom