• Tomas Middelweerdt

Marit van Beijnum naar Jeugd Olympische Spelen

BENNEKOM De 41 sporters die als Talent TeamNL gaan deelnemen een de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, Argentinië zijn dinsdag gepresenteerd. Onder hen ook Marit van Beijnum uit Bennekom. Zij komt bij het inline skaten uit op de 500, 1000 en 5000 meter.

De talentvolle sporters van 15 tot 18 jaar van zeventien sportbonden en negentien disciplines gaan in oktober de competitie om de Olympische medailles aan. Zij komen uit in atletiek (discuswerpen), badminton, 3x3 basketbal, beach handbal, beachvolleybal, breakdancing, gewichtheffen, golf, handboogschieten, inlineskaten, judo, paardensport (springen), roeien, schoonspringen, tennis, triathlon, windsurfen, zeilen (nacra) en zwemmen.

ERVARING OPDOEN Olympisch kampioen en oud-judoka Mark Huizinga is chef de mission van Talent TeamNL Buenos Aires 2018. ,,Dit voelt als een enorme eer. Ik ben trots op deze sporters, dit team. We gaan er met z'n allen iets van maken. Voor verschillende sporters is het 't eerste grote evenement of multi-sportevenement dat ze meemaken. Mochten ze ooit op de echte Olympische Spelen komen, hebben ze deze ervaring in hun rugzakje. De jonge sporters zitten in een fase dat het gaat om heel veel ervaring opdoen. Daarom zijn de Jeugdspelen een belangrijk moment in de ontwikkeling tot topsporter. Ik ben benieuwd hoe ze zich in de internationale competitie staande houden."

Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité worden de Youth Olympic Games (YOG) georganiseerd. Van 6 tot en met 18 oktober zijn in Buenos Aires zo'n vierduizend sporters actief in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. De twee eerdere zomeredities waren in Singapore (2010) en China (Nanjing, 2014).