• Theo Beumer/EdeStad

Lars van Wikselaar voorlopig uitgeschakeld

HARSKAMP SV Harskamp speler Lars van Wikselaar (26) onderging vorige week dionderdag (2 november) zijn tweede kruisbandoperatie in de afgelopen twee jaar.

Eip Janssen

,,Ik verwacht dat ik zeker een jaar uitgeschakeld ben. De chirurg heeft me wel verzekerd dat als ik goed revalideer voetballen weer mogelijk is. Maar of dat nog op een behoorlijk niveau zal zijn is even afwachten", aldus de onfortuinlijke Van Wikselaar.

De aanjager op het Harskampse middenveld weet wat het is om te revalideren. ,,Vroeger heb ik mezelf daarmee opgejaagd. Nu ben ik wat ouder, heb een eerdere ervaring achter de rug, en zal naar mijn lichaam luisteren."

Tijdens diverse onderzoeken werd duidelijk dat de kruisband was gescheurd. 

,,Je weet het eigenlijk wel maar hoop dat de uitslag positiever is. Na de eerste kruisbandblessure (WZC 21 april 2014) heb ik altijd pijn gehouden. Tijdens het afgelopen seizoen 2016/2017 werd het erger en in maart gestopt. Eigenlijk ben ik na de kruisbandblessure nooit meer blessurevrij geweest. Natuurlijk mis ik het actief voetballen. Zeker omdat de prestaties van onze hoofdmacht nu niet om over naar huis te schrijven zijn", gaat de middenvelder verder. Lars van Wikselaar neemt zijn collega's in het veld in bescherming.

NIEUWE FUNCTIE ,,De blessuregolf is groot. Sterkhouders (Van Norels, EJ) zijn gestopt. Je weet dat hier niet betaald wordt. Dat zou ik overigens ook niet willen. Dat past niet bij onze fijne club. Maar het betekent wel dat je het moet doen met datgene wat beschikbaar is. Grappig, maar misschien ook wel juist typerend is dat de trainingsopkomst groot is. Wekelijks staan er minimaal veertien selectie spelers op het veld. Dat is de afgelopen jaren weleens anders geweest. Daaruit blijkt dat onze trainer Bob Jansen wordt gewaardeerd. Zijn oefenstop is goed", aldus de routinier.

Lars van Wikselaar is een voetbaldier pur sang. Maar ook een op en top clubman.

,,Dat klopt. Bij vv Harskamp kan ik mij uitleven. Ik zit ook in de jeugdcommissie. Voor het seizoen vroeg onze trainer (Bob Jansen, EJ) of ik iemand wist die hem kon assisteren. Misschien durfde hij het niet rechtstreeks te vragen, maar ik mij aangeboden. Ik help de trainer met datgene wat nodig is op zaterdagmiddag rond het eerste elftal."

Op de vraag wat vv Harskamp zou zijn zonder vader Dirk van Wikselaar (preses) en zijn actieve zoon Lars volgt een realistisch antwoord.

,,Zeker net zo'n leuke club als nu. Maar als het aan ons ligt zijn de leden nog niet van vader en zoon af", besluit Lars van Wikselaar lachend.

Op de komende Algemene Ledenvergadering (14 november a.s.) zal er vast geen motie van wantrouwen worden ingediend. De Van Wikselaars zijn stabiele factoren in een familieclub.