• Theo Beumer
  • Theo Beumer

Kimberley Bos zeventiende na eerste run

EDE Kimberley Bos heeft de eerste dag van het WK skeleton in het Duitse Königssee afgesloten op de zeventiende plaats. Landgenote Joska Le Conté belandde tijdens de eerste run op de 24ste plek.  

 

Door aanhoudende sneeuwval besloot de organisatie vrijdagmiddag de tweede manche te annuleren. Op zaterdag resteren nog twee wedstrijden voor de vrouwen. Europees kampioene Jacqueline Lölling leidt in de tussenstand.

 

De 23-jarige Edese eindigde vorig jaar tijdens haar WK-debuut verrassend als achtste. Dit seizoen maakte de fysiotherapeute uit Ede indruk in de wereldbeker met een vijfde en zevende plaats. Voor haar tweede WK sprak ze onlangs niet al te hoge verwachtingen uit. Een positie bij de eerste twintig zou haar tevreden stemmen, liet Bos bescheiden weten.

 

,,Een wonderlijke eerste dag vandaag van het WK'', was op facebook te lezen. ,,In de eerste run ging het wat moeilijk en eindige Kimberley op een 17e plek. In de tweede run ging ze Savannah Graybill voorbij en kwam een stuk dichter bij Maria Orlova en Savannah Graybill. Toen ging het sneeuwen waardoor de toppers een stuk langzamer gingen. Kimberley kwam zelfs tot een 7e plek, maar helaas is deze run geschrapt.'' 

 

Zaterdagochtendochtend 8.30 uur gaat het verder met nog twee runs.