• Theo Beumer/EdeStad

Kimberley Bos zestiende in Canada 

EDE In het Canadese Whistler is Kimberley Bos vrijdag als zestiende geëindigd in de derde World Cup wedstrijd van het seizoen. Op de snelste baan ter wereld kwam de Edese tot een gedeelde zestiende plaats in de eerste heat en vervolgens ook een gedeelde vijftiende plek in heat twee.

 

,,Grappig genoeg wisten de Zwitserse  Marina Geraldoni en ik in beide heats exact dezelfde tijd neer te zetten", vertelt Kimberley Bos. ,,Dat is al een prestatie op zich, haha. Met de drie World Cup wedstrijden in Noord-Amerika achter de rug, reist Bos nu met een gedeelde twaalfde plaats in de stand terug naar Europa.

,,Kijkend naar deze wedstrijd, ben ik tevreden met het resultaat", blikt Kimberley Bos terug. ,,Er zit ruimte voor verbetering in, maar er is ook zeker goede vooruitgang te zien als je kijkt naar vorig jaar."

 

Het is ook niet gemakkelijke om in Whistle te sleeën. ,,Het is een moeilijke baan en dat ziet er voor de kijker ook wel wat ruig uit. Je loopt nog wel eens een blauwe plek op hier, maar ik vandaag niet. De slee heeft alles opgevangen. Maar met name uit de finishbocht is de hit vrij ruig."

De eerstvolgende World Cup wedstrijd is over twee weken, op 8 december in Winterberg. Daarmee beginnen de Europese wedstrijden, want vervolgens staan World Cup's in Igls (Oostenrijk), Altenberg (Duitsland), Sankt Moritz (Zwitserland) en Konigssee (Duitsland) gepland. Na Sankt Moritz wordt duidelijk wie er naar de Olympisch Spelen gaan. Daarvoor moet Kimberley Bos op dat moment in de top-12 staan. ,,De positie die ik nu heb, is goed om vanuit door te gaan naar Europa."