• Kimberley Bos

Kimberley Bos opent Koningsspelen in Ede

EDE Kimberley Bos maakte in 2009 op de Schoolsport Olympiade voor het eerst kennis met de bobslee en eerder dit jaar schitterde ze op de Olympische Winterspelen op het onderdeel skeleton. Honderden Edese schoolkinderen doen gisteren en vandaag mee aan de Schoolsport Olympiade, die vandaag tevens samenvalt met de Koningsspelen. Ruim 2500 kinderen genoten vrijdagochtend eerst van het gezamenlijk ontbijt alvorens Kimberley Bos de activiteiten opende.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. Willem-Alexander vindt net als iedere ouder dat zijn eigen kinderen meer buiten zouden moeten spelen. ,,Ze vinden paardrijden leuk, maar zijn ook graag bezig met social media."

Tijdens het Koningsontbijt in Twello sprak Willem-Alexander met leerlingen over hoe zij 's ochtends ontbijten. ,,Kinderen zijn altijd oprecht en eerlijk. Ze geven open antwoorden". De koning noemde de Koningsspelen een groot feest. Zijn jongste dochter prinses Ariane (11) doet ook mee aan de Koningsspelen, in Wassenaar. ,,Zij doet aan jazzballet. Bewegen vindt ze heerlijk. Ze zal zeker enthousiast meedansen op het lied Fitlala."