• Anouk Lam

Karter Rick den Hartog pakt tweede plaats

EDE Rick den Hartog, de Edese jeugdige karter, heeft dit weekeinde tijdens de vijfde wedstrijd Nederlands Kampioenschap Huurkarts in Oldenzaal een tweede plaats veroverd.

,,Een bekende baan voor mij, alleen was ik er inmiddels al ruim anderhalf jaar niet geweest. Ik moet gedurende dit kampioenschap punten winnen op de outdoor banen. Die liggen mij in tegenstelling tot een aantal concurrenten beter dan indoorbanen", keek Den Hartog terug.

Na de selectie heats ging het prima wat een Pole Position opleverde tijdens de finale.

,,Die was helaas van korte duur. Ik verdedigde de eerste paar bochten, maar de rijder achter mij besloot om over de curbstones een gat te maken en een forse inhaalactie te plaatsen. Hiermee verloor ik direct een aantal plaatsen, waardoor ik als vijfde mijn weg moest vervolgen."

Rick den Hartog zette op het laatst ronde een inhaalrace zonder weerga in.

,,Ik wist in één bocht drie rijders voor mij te passeren. Nu lag ik tweede en moest ik alle zeilen bijzetten om de rijders achter mij te houden. Dat gaf de koploper gelegenheid weg te lopen maar ik behield wel de tweede plaats vast", glunderde de Edese karter.

Hij sprak na afloop van belangrijke punten tijdens dit kartweekeinde.

,,Sommige huurkartdeelnemers doen niet elke wedstrijd mee. Zonder dat deze wedstrijd nog is verwerkt sta ik al vierde. Ik verwacht echter de top drie binnen te komen", besluit Rick den Hartog gedecideerd.