• Jeugdleider Jan Wouters huldigt jeugdkampioen Johan Hoksbergen.

  Rinus van der Molen
 • Jeugdleider Jan Wouters met Stan de Bruin, winnaar van de achtkamp eind 2017.

  Rinus van der Molen
 • Jeugdleider Jan Wouters met Fidel Issa, winnaar van de dubbele zeskamp voor de jongsten in het najaar van 2017.

  Rinus van der Molen
 • Michael Issa won twee tweede prijzen, zowel in de achtkamp van 2017 als bij de veertienkamp in 2018.

  Rinus van der Molen
 • Chris van Oosterwijk (links) verloor de strijd om de derde plaats van Martin Markering.

  Rinus van der Molen

Johan Hoksbergen jeugdkampioen BSV Bennekom

BENNEKOM Johan Hoksbergen is bij schaakclub BSV Bennekom jeugdkampioen geworden. Hij won dit voorjaar de veertienkamp en werd deze week gehuldigd op de slotavond van het seizoen.

De jeugd beëindigde het seizoen en de senioren speelden de laatste ronde van de interne competitie. Vanaf maandag 2 juli is er vanaf circa 20.00 uur zogeheten zomerschaak, want BSV Bennekom houdt de deuren van denksportcentrum De Commanderij voor de liefhebbers de hele zomer open.

JONGSTE De jeugdcompetitie van het afgelopen seizoen bestond bij BSV Bennekom uit een dubbele zeskamp in het najaar van 2017 voor de jongste spelers. De eerste prijs ging naar Fidel Issa en de tweede was voor Willem Veldhuizen. De derde prijs werd gedeeld door Maxim Huirne en Yasin Gökoglan.

De oudere spelers werkten in het najaar een achtkamp af met Stan de Bruin als winnaar en Michael Issa als tweede. De derde prijs werd gedeeld door Natan van ’t Riet en Johan Hoksbergen.

In het voorjaar 2018 zijn alle spelers in één veertienkamp ingedeeld. Johan Hoksbergen werd daarin de kampioen, gevolgd door Michael Issa en Stan de Bruin.

SLOT INTERNE De laatste ronde van de interne competitie bij de senioren leverde geen verrassingen op. Martin Markering stelde zijn derde plaats veilig door overtuigend te winnen van Chris van Oosterwijk. Van Oosterwijk kon even wat tegengas geven, maar toen Markering doordrukte, deed Van Oosterwijk in een combinatie zijn dame cadeau.

Teunis Bunt was tegen Noël Bovens met wit overtuigend uit de opening gekomen. In het middenspel deed hij een mindere keuze. In het eindspel stond Bovens ineens beter. Na enkel passieve zetten claimde Bunt driemaal dezelfde stelling. Bovens was het daar niet mee eens, maar toen de zetten werden nagespeeld, moest hij toegeven dat de claim terecht was. Uitslag: remise.

SLACHTOFFER Harry Verhoef toonde maar weer eens aan dat hij in bloedvorm verkeert. Deze keer was Jan Wouters het slachtoffer. Verhoef eindigde op de vijfde plaats en werd kampioen in de B-groep. René Bakker en Benno van der Veen vochten onderling om de negende plaats. Van der Veen won. De partij tussen Teun Alting en Rinus van der Molen bleef vrijwel de hele partij in evenwicht. Nadat de dames waren geruild, bleek het potremise.

Sjoerd de Rave haalde het volle punt binnen tegen Jaap van Donkelaar, die te opportunistisch aanviel en daardoor enkele pionnen verloor. Zo ging De Rave nog met een goed gevoel de schaakvakantie in.

Eindstand:

1. Hotze Tette Hofstra 1230,0

2. John Riksen 1030,3

3. Martin Markering 968,3

4. Chris van Oosterwijk 876,5

5. Harry Verhoef 865,8

6. Noël Bovens 849,7

7. Teunis Bunt 835,5

8. Jan Wouters 727,8

9. Benno van der Veen 718,5

10. René Bakker 703,5

11. Teun Alting 684,2

12. Gary Dinsbach 635,3

13. Rinus van der Molen 603,0

14. Hans van de Weteringh 539,8

15. Jaap van Donkelaar 519,5

Bron: BSV Bennekom