Jedidja van Kampen wint zilver en De Pluim

LUNTEREN Een bijzonder weekend voor de Lunterse Exalto Sport turnster Jedidja van Kampen.

 

Zaterdag mocht zij uit handen van burgemeester Cees van der Knaap 'De Pluim' in ontvangst nemen en zondag turnde zij in Reusel de kwartfinales en won daar het zilver. 

De Pluim is de jongerenonderscheiding van de gemeente Ede voor kinderen t/m 16 jaar die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op gebied van sport of in de samenleving.

 

Jedidja kreeg 'De Pluim' omdat zij in 2015 zowel op meerkamp als op het toestel balk Nederlands Kampioen is geworden.

 

VALLEN Tijdens de feestelijke uitreiking in Cultura werd Jedidja van kampen kort geïnterviewd door de burgemeester die vol bewondering luisterde naar de antwoorden.

 

Op de vraag hoe vaak ze van een balk valt antwoordde Jedidja stralend: ,,Tijdens een wedstrijd eigenlijk nooit'.

 

En dat deed ze zondag tijdens de kwartfinales dus ook niet en scoorde 13,533 punten op haar favoriete onderdeel. Ook liet Van Kampen een goede vloer oefening zien wat werd beloond met een 13,80. Zij stelde daarmee de zilveren medaille veilig.

 

Burgemeester Van der Knaap stelde haar het ereburgerschap in het vooruitzicht als ze nog eens Olympisch kampioen mocht worden. Voor dit seizoen gaat Jedidja van Kampen eerst op naar de halve finales en hoopt zich dit jaar ook te kwalificeren voor een aantal toestelfinales.

 

Jedidja van Kampen, archieffoto, is een groot turn talent