• Jan Willem van Ede (links) en Dick Kraay bevestigen met een handdruk de overeenkomst.

    PR Reehorst

Jan Willem van Ede nieuwe coach Reehorst '45

EDE Jan Willem van Ede is komend seizoen de nieuwe korfbalcoach van CKV Reehorst 45.

De Barnevelder tekende deze week een contract voor het komend seizoen bij de Edese korfbalvereniging. Hij volgt de huidige trainer Frits de Gooijer op.,,Ik wil Reehorst trainen en coachen omdat ik in de afgelopen jaren gezien heb dat de selectie al langere tijd constant is. Ook heeft Reehorst een mooie accommodatie met mogelijk op termijn een sporthal waardoor er groei zal zijn", opent hij.Reehorst koos voor Jan Willem van Ede omdat hij past bij de ambitie van de Edese club. ,,We willen promoveren en een stabiele tweedeklasser worden", vult Reehorst voorzitter Dick Kraaij aan. ,,Daar hoort een goede trainer bij. Ook een trainer die de club erbij betrekt.''

Anja Quartel, voorzitter van de Technische Commissie die meeluistert zegt: 'Het huidige eerste team is een leuke ploeg, de basis staat. Onze jeugd heeft pretentie en dus zal er aansluiting moeten zijn. Van Ede heeft oog voor de jeugd en durft jonge spelers in te passen."

De 47-jarige trainer leidde eerder de hoofdmachten van Kesteren (Kesteren), DWS (Kootwijkerbroek), Revival (Terschuur), Arena (Rhenen) en de A1 van Odik op het hoogste niveau.

 

KANSEN Van Ede wil in Ede een team neerzetten waarbij alle spelers allround zijn. ,,Het team moet niet afhankelijk zijn van een speler. De rest moet op kunnen staan. Ik wil elke week met een vast patroon kunnen spelen."

De nieuwe trainer vindt de indeling zaalcompetitie seizoen 2017/2018 aantrekkelijk. ,,Het zijn veel zondagsploegen uit het Oosten. Die schat ik toch iets minder sterk in. We hebben goede kansen. In het nu lopende veldseizoen heeft Reehorst nog kans om te promoveren naar de tweede klasse. Dus een uitdaging alom."

De toekomstig hoofdcoach van Reehorst vindt het mooie van korfbal dat het een variabele, snelle balsport is.

,,En gemengd, dat is ook belangrijk", voegt hij toe. De Barnevelder is getrouwd en heeft twee dochters van 9 en 11. ,,Zij korfballen bij Odik. Ik werkt bij Defensie als burger en zorg voor de veiligheid van materiaal op missies. In mijn vrije tijd gaat hij graag op vakantie naar Kos (Griekenland). Zon, zee en strand vinden we allemaal ideaal", besluit hij lachend.