• Theo Beumer

Ilker Öztürk scoort vier keer bij FC Jeugd

EDE FC Jeugd heeft er thuis tegen Wasmeer geen gras over laten groeien.

,,Dat kun je wel stellen. De 5-1 overwinning was geenszins geflatteerd.  Hoewel Ilker Öztürk vier keer scoorde en dus een groot aandeel in de zege had, waren alle spelers goed bij de les", opende FC Jeugdtrainer André Hagen.

De zege op Was meer was in alle opzichten een triomf voor de Edese ploeg.

,,Persoonlijk had ik nog nooit gewonnen van deze gasten. Maar ook de laatste drie wedstrijden van FC Jeugd gingen tegen Wasmeer met 6-2, 2-1 en eerder dit seizoen 6-1 verloren. Een fysiek stevige ploeg die we echt hebben afgetroefd", ging de trainer verder.

Binnen het kwartier stond het al 2-0 door Mustafa Tirgil en Ilker Öztürk.

,,De 2-1 was een klein smetje. Ilkan Tomruk beging een overtreding. Er werd wat gezeurd waarop de scheidsrechter doelman Özkan Yilmaz bij zich riep. Dat verstoorde even de concentratie en uit de vrije trap werd het 2-1", sipte Hagen.

De thuisclub kreeg legio kansen de zaak al voor rust in haar voordeel te beslissen. Maar de 3-1 bleef uit.

In de tweede helft maakte Öztürk aan alle onzekerheden een einde:5-1.

,,Goede zakengedaan zowel op de ranglijst als in de tweede periode stand. Zondag de topper tegen het op de tweede plaatst staande AWPC. Een ploeg die we nog niet hebben gehad. Ik verwacht dat deze wedstrijd belangrijk wordt met welke intenties FC Jeugd de competitie uitspeelt", besluit Hagen.

FC Jeugd neemt in de derde klasse nu de met meerdere ploegen gedeelde vierde plaats in. De achterstand op AFC Quick 1890 15 - 37 en APWC 15 - 31 is met 24 punten vrij groot.