• Theo Beumer

Huizen en Bennekom komen opnieuw niet tot scoren

BENNEKOM ,,Het leek wel of wij verloren hadden. Zo stil was het in de kleedkamer. Terwijl wij toch 0-0 hadden gespeeld bij de nummer twee Huizen. Dat geeft aan dat wij op de goede weg zijn. Ook dat er meer had ingezeten'', keek Bram Braam terug.

 

De trainer had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor Christy Bonevacia. Dat ging ten koste van Martijn Klein-Holte. ,,We wilden iets verdedigender spelen, met een ruit op het middenveld. Organisatorisch stond het goed. Alleen opbouwend en aanvallend kon het beter. Ik vond dat wij teveel met lange ballen speelden. Ook Huizen speelde met lange ballen.''

 

De thuisploeg had in het tweede gedeelte van de eerste helft een paar goede kansen. Doelman Sjoerd Rensen liet zien in zijn laatste seizoen in een goede vorm te verkeren. ,,Hij pakte een keer een bal met een katachtige reactie'', had Braam genoteerd.

 

Aan de andere kant had Roy de Ruiter (op archief foto) zowel voor als na de rust een beste kans. ,,Die had Roy voor het inleggen'', meende de interim trainer. Die bracht in de loop van de tweede helft alsnog Klein-Holte en de weer herstelde Rogier Gerritsen. ,,Het voetballende gedeelte werd beter. Helaas was dat niet voldoende voor de drie punten.'' Daardoor bleef het net als in Bennekom 0-0.

 

Met 19 punten uit 16 duels neemt Bennekom de achtste plaats in. Het verschil met een PD plaats, waar Ajax nu staat, is twee punten. Maar de Amsterdammers lopen nog twee wedstrijden achter.

 

Bennekom bekert dinsdagavond op eigen veld om 20.00 uur tegen Babberich.