• Thea Nederveen
  • Thea Nederveen
  • Thea Nederveen
  • Thea Nederveen

Hockeyvrouwen verliezen van topper Naarden

EDE Ede is er niet in geslaagd te stunten bij Naarden. De Edese hockeyvrouwen keerden met een 2-1 nederlaag huiswaarts.

De ploeg bivakkeert na deze nederlaag op de achtste plaats. De komende twee thuiswedstrijden tegen Beuningen en Upward moeten zege opleveren om met een beter gevoel de winterstop in te gaan.

,,Ede heeft nooit tegen Naarden gespeeld. Een beetje onbekend wat ons te wachten stond", aldus Ede speelster Dymphe Laan.

In de eerste tien minuten kreeg Ede kansen. Sarah Driessen en Dymphe Laan wisten die niet te verzilveren. De wedstrijd kabbelde voort zonder dat een van beide ploegen aanspraak op een treffer kon maken. 

,,Toch was het de thuisclub die op voorsprong kwam. Een speelster mocht de bal meenemen ondanks dat ze de bal op haar lichaam kreeg. Door miscommunicatie tussen onze verdedigster en keepster (botsen tegen elkaar) wist Naarden gemakkelijk te scoren", sipte Laan.

In de tweede helft bleef Ede rustig spelen, creëerde kansen, maar scoorde niet. In het laatste kwartier scoorde Naarden wel:2-0.

,,De score was geen afspiegeling van de wedstrijd, wel liet het de effectiviteit van Naarden zien. De laatste tien minuten speelden wij 1 op 1", aldus Laan.

Naarden had daar moeite mee. Uit een strafcorner scoort Ede de aansluitingstreffer:2-1.

,,Het is Anneke van Dam die de bal binnentikt. Naarden komt in ondertal. Maar wij kunnen de gelijkmaker niet scoren", besluit Laan balend.