• Theo Beumer

Hockeyvrouwen onderuit bij Groningen Studs

EDE De hockeyvrouwen verloren bij Groningen Studs met 3-2 dure punten.

,,Het zat ons niet mee. Coach Lukas Westra (archieffoto links) was ziek afwezig en ik ben ziek van de nederlaag", liet Dymphe Laan snel na afloop weten.

Als oorzaken wees zij aan: ,,Geen goede start, matige scheidsrechters. En ik verander de winnende goal van richting", baalde Laan.

Het naar de eerste klasse gepromoveerde Gron. Studs was in de thuishaven fel.

,,Ze zetten ons goed onder druk. Een strafcorner werd nog overleefd. En over en weer werd gecounterd omdat er veel ruimte ontstond op het veld."

Ede kreeg kansen Nikki van Pouderoijen, Emma van de Kuit en Dymphe Laan. Maar het is de thuisclub die een 1-0 voorsprong neemt

,,Door slechte communicatie (na het wisselen niet goed posities doorgegeven) wordt een doelpunt geïncasseerd", analyseerde Laan.

Met statistieken die er niet om liegen De thuisclub vijf kansen, en Ede liefst vijftien, is het toch een 1-0 achterstand voor Ede.

In de tweede helft is Ede aanzienlijk feller. Nikki van Pouderoijen scoort al snel de gelijkmaker: 1-1.

,,Ede komt zelfs op een 1-2 stand in Groningen. Chiara Weijman legt een strafcorner af op mij en ik kan binnen te tikken", jubelt de Ede speelster Laan.

Na een twijfelachtige situatie, waarbij vrije bal door de thuisclub niet goed wordt verwerkt, mag er toch gescoord. Doelvrouw Alieck Keilman is kansloos: 2-2.

Omdat Ede en de scheidsrechters geen vrienden zijn loopt de irritatie op.

,,Zo ook in de laatste minuut. Studs weet een strafcorner te behalen en hieruit volgt een volgende corner. Het eindsignaal heeft geklonken maar de strafcorner mag nog genomen worden en benut: 3-2", besluit Laan sterk balend.

Ede bezet in de eerste klasse nu de vijfde plaats. Drie punten achter de koplopers GHBS, Beuningen en GCHC.

Zondag mag Ede op eigen veld aantreden tegen Amersfoort. De aanvang op sportpark De Bosrand is 12.45 uur.