• Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer

Hockeyers sluiten af met een gelijkspel

EDE Edese hockeymannen slepen een 2-2 gelijkspel uit het vuur tegen IJsseloever.

,,Ja, uiteindelijk overheerst ook bij mij de realiteit. De puntendeling is over de hele wedstrijd gezien wel terecht is. Natuurlijk weet je dat een zege op een mede concurrent in de onderste regionen belangrijk is. De wedstrijden tegen IJsseloever zijn al sinds jaar en dag heel close", opende de goed spelende Marciano de Bock.

Eip Janssen

De tweeëntwintigjarige speler stond wel aan de basis van de openingstreffer in dit heerlijke duel. ,,Ik wist dat er gewisseld moest worden, maar wij waren in de aanval. En dan is een strafcorner forceren zo heerlijk. Dat daarna Bob Driessen ook nog scoort (1-0) geeft echt voldoening", ging De Bock verder.

SCHRIK De strafcorner werd ingeschoten door Stijn Draaijer, gestopt en de rebound door de alerte Bob Driessen benut. Daarvoor hadden beide ploegen al een paar mogelijkheden laten liggen.

En ook was er voor de familie De Bock even een schrikmoment toen de opkomende Renaldo de Bock het uit kermde van de pijn. Even werd gevreesd voor een zeer ernstige kwetsuur.

,,Hij heeft last van zijn hamstring maar wilde de ploeg niet in de steek laten. Renaldo heeft zelfs zijn vakantie een paar dagen uitgesteld om erbij te zijn. Ik dacht even het zal toch niet. Maar gelukkig heeft Renaldo daarna nog zijn minuten gemaakt", keek broer Marciano terug.

Marciano de Bock staat dit seizoen voor het eerst in de hoofdmacht.

,,Ik kom uit heren 3 en heb in de voorbereiding mijn kans gegrepen. De afgelopen seizoenen kon ik door werk in de avonduren niet trainen. Dat is gelukkig veranderd en maak met veel plezier deel uit van deze selectiegroep. Je merkt dat het een hechte groep is die veel voor elkaar over heeft."

In de twintigste minuut kwamen de gasten langszij. Een strafcorner, het wapen van IJsseloever pakte goed uit. Wel was er even overleg tussen de arbiters nadat Ede protesteerde tegen de uitvoering. Maar de 1-1 bleef staan.

ACHTERSTAND Niet veel later werd het zelfs 1-2 wederom uit een benutte strafcorner.

,,De ploeg werkt er keihard aan maar ook donderdagavond in Groningen (bekerwedstrijd) gingen de strafballen er te gemakkelijk in", analyseerde Marciano de Bock.

In de tweede helft kwam Ede weer matig uit de kleedkamer.

,,Waarom wij vandaag (zondag, red) zo matig starten weet ik ook niet. In beide helften was het eerste begin voor de gasten. Maar daarna herstelde Ede zich. De 2-2 uit een strafcorner van Stijn Draaijer waarbij Pieter Hoekstra aangaf was een opluchting."

In het laatste kwartier probeerden beide ploegen de winst te forceren. Kansen over en weer met goede reddingen van de keepers.

,,Je gaat beiden voor de winst. Met een punt moeten we uiteindelijk tevreden zijn. Of de verloren bekerwedstrijd van donderdagavond bij Groningen (1-4) nog meespeelde? Nee, dat geloof ik niet. De ploeg is na een goede voorbereiding superfit. Dat mogen we niet als excuus gebruiken", besloot Marciano de Bock.

Ede bezet na het gelijkspel in de overgangsklasse nu de negende plaats met zes punten. UHSC volgt met vijf punten, terwijl IJsseloever (drie) en Hilversum met twee punten de ranglijst sluiten.

Zondag gaan de Edenaren op bezoek bij Phoenix.