• KNMV

Harskamper Dik van Wikselaar onderscheiden

HARSKAMP Dat Dik van Wikselaar, de grote man achter het nieuwe Motorsportpark Gelderland Midden in de crosswereld alom werd gewaardeerd was bekend. Maar dat de KNMV juist hem, Dik van Wikselaar, de hoogste onderscheiding Het Motorsporthart, uitreikte verraste wel.

Eip Janssen

 

,,Ik werd vorige week een aantal keren gebeld door de directeur van de KNMV (Patrice Assendelft, EJ) of ik zondagmiddag 8 januari op het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem aanwezig wilde zijn. Ik stond niet echt te trappelen omdat er die zondag ook een cross door MAC Harskamp werd gehouden. Maar uiteindelijk heb ik mij laten overtuigen", steekt Van Wikselaar van wal.

Geluk bij een ongeluk was wellicht dat juist zondagmiddag de crosswedstrijden wegens het bar slechte winterweer in het water vielen.

,,Dat had echt geen bal uitgemaakt. Ik had mijn pak anders meegenomen en mij tijdig verkleed. Nee, er is echt geen oorzakelijk verband", aldus de Harskamper.

VERRAST In de Amphion Schouwburg aangekomen begroette Van Wikselaar een aantal bekenden.

,,Telkens werd mij gevraagd of ik mij wel op mijn gemak voelde. Ik had echt niets in de gaten. Zeker niet omdat ik wist dat bijvoorbeeld een crosser (Jeffrey Herlings), die ik in zijn jeugdjaren had gesponsord en gesteund, in het zonnetje werd gezet. Ik dacht dat ik juist voor hem daarom verwacht werd."

'Prijs Motorsporthart het mooiste wat mij is overkomen'

Maar het liep heel anders voor de motorsportliefhebber pur sang. Het bestuur van de KNMV zette juist de bescheiden Dik van Wikselaar in het zonnetje.

,,Ik wist niet wat ik hoorde dat ik de hoogst mogelijke onderscheiding kreeg. Het 'Motorsporthart' krijgen kwam in de stoutste dromen nooit in mij op", aldus de trotse Van Wikselaar.

LOVEND Het juryrapport was lovend over de man die eerst het Harskampse circuit Dabbeloo en nu Motorsportpark Gelderland tot een grote naam in crossland maakte. Het bestuur van de KNMV, heeft besloten om het Motorsporthart toe te kennen aan Dik van Wikselaar. Hij staat aan de basis van de successen van een aantal topsporters, zonder zijn hulp en steun zouden meerdere huidige toppers geen toppers zijn geweest. Om de simpele reden dat zij de middelen daarvoor niet gehad zouden hebben. Misschien wel zijn meest kenmerkende is. Als je op de helft bent en je stopt, ben je altijd verliezer. Dus je moet nooit stoppen."

Maar Dik van Wikselaar is ook als drijfveer en initiatiefnemer niet over het hoofd te zien. Het Motorsportpark Gelderland Midden is na jaren onderhandelen en heel veel werk, één van de mooiste circuits in Nederland.

Dat juist Jeffrey Herlings aanwezig was vond de in het zonnetje gezette organisator heel mooi.

,,In de beginjaren heb ik hem gesteund. Hij is niet door mij maar door zijn talent wereldkampioen geworden. Maar dat ik aan de basis van zijn successen mocht staan had ik niet durven dromen", meent de bescheiden Harskamper.

Dat hij het met de jeugd goed voor heeft blijkt uit een nieuw initiatief. ,,Met uitbreiding van onze vergunning hopen we extra trainingsdagen voor de jeugd te realiseren. Het is mooi om iets bij te dragen voor jongens die wat hulp nodig hebben", sluit Van Wikselaar af.

 

Foto: KNMV-voorzitter Jan Wilms heeft Dik van Wikselaar met toepasselijke woorden de onderscheiding overhandigd