• Gerwin van Luttikhuizen

Harskamp kan lastige tegenstander niet bedwingen

HARSKAMP Vierdeklasser Harskamp is er in de thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht niet in geslaagd een driepunter te scoren.

De Deventer ploeg ging met een 2-0 overwinning naar huis.

,,Teleurstelling alom. Hier had ik geen rekening mee gehouden. We wilden revanche voor de eerdere beladen wedstrijd, die werd gestaakt wegens een zware blessure van Benno Jansen. En later onder lastige omstandigheden werd uitgespeeld naar een 2-2 gelijkspel", opende Harskamp trainer Bob Jansen.

Hij zag Harskamp sterk starten, meer balbezit maar pas na ruim een half uur de eerste kans. Joell Hendriks kopte net naast.

,,Dat bij een 0-1 achterstand. Er werd vanuit het strafschopgebied niet goed uitgestapt. Turkse Kracht profiteerde gelijk. Doelman Detmar Hardeman was volstrekt kansloos", had de trainer genoteerd. Harskamp kreeg wel kansen en Jasper Jansen had meer verdiend.

,,Hij kopte drie keer goed in, maar het was steeds 'net niet'. Ook in de tweede helft veel kansen. Jasper Jansen, Joell Hendriks, Luc Riezebos en Aldo van Norel lieten de kans op de gelijkmaker liggen", ging Jansen verder.

Nadat Andy Waaijenberg een vrije trap op zo'n meter of twintig door de keeper zag gepareerd werd het 0-2. 

,,Uit een goede combinatie was een schot van zeker vijfentwintig meter wel raak. Daarna was het pompen of verzuipen. Uiteindelijk werd het het laatste", baalde Jansen.

Harskamp, dat na de winterstop nog geen punten pakte, staat in de vierde klasse op de tiende plaats. Veertien punten uit vijftien wedstrijden werden behaald. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het Garderense Veluwse Boys.