Hans Minnen wint in Emmen

HARSKAMP Hans Minnen kende een succesvol weekeinde in Emmen. De Harskamper werd eerste in de scooterrace.

 

,,Vrijdag waren we al vertrokken om te kunnen trainen. We hadden veel afstel werk te doen. Dat kon echt alleen maar op de race baan. Door de regenbuien zat dat even tegen. Toch s avonds nog even door gedaan. Het leek zo goed te zijn'', opent Minnen. 

,,Zaterdagochtend tijdens de eerste training bleek dat anders. Motor liep niet lekker.We hadden alleen de kwalificatie nog. Dan moest het toch echt goed zijn. Na wat bel werk met een specialist, toch het juiste aan de motor kunnen doen zodat hij liep als een kogel tijdens de kwalificatie. Daar zette ik de snelste tijd neer. Daar hadden we toch echt niet op gerekend.''  

,,Ik had niet echt een super start in de eerste race. Na bocht een lag ik op een derde plaats. Ik moest even aan de bak. Na drie ronden lag ik tweede en weer drie ronden later lag ik op de eerste positie. Die wist ik vast te houden'', kijkt Minnen terug. 

,,Bij de tweede race was mijn start beter. Nu wist ik wel mijn plaats te behouden. Niemand heeft mij meer ingehaald. Dus weer eerste.''

 

,,Ik ben dit weekend niet gevallen. Ik had goede grip. Daar heb ik de laatste weken ook aan gewerkt. Motorisch heb ik gevonden wat ik miste. Dat rijd echt wel lekker'', concludeerde een zeer tevreden Hans Minnen. 

,,Dit weekeinde ben ik 80 punten ingelopen op de leider in het kampioenschap. Het verschil is nu nog 34 punten. Dus het wordt weer spannend'', voorspelt Hans Minnen.