Habib Al Mohsinawi hoofdtrainer VDZ Arnhem

EDE De 33-jarige Veenendaler Habib Al Mohsinawi gaat komend seizoen 2016/2017 aan de slag bij zondagderdeklasser VDZ in Arnhem.

 

,,Ik was weer toe aan het op eigen benen staan bij een eerste elftal. Na een tip heb ik gesolliciteerd bij VDZ Arnhem. In de gesprekken bleek het goed te klikken en zijn we een verbintenis aangegaan."

 

De trainer, nu nog werkzaam bij Bennekom als trainer van de A1 en bij de Vitesse Voetbal Academie heeft er zin.

 

,,Ik beëindig de overeenkomst bij Bennekom. Of ik bij Vitesse door kan en wil gaan wordt in een later stadium duidelijk. In principe zou het de werkzaamheden als hoofdtrainer bij VDZ niet in de weg staan. Waarom VDZ? Ik heb het potentieel aan spelers bekeken. Het is een goede mix van oudere en jongere spelers. Vrijwel allemaal met een echt VDZ verleden. Ook het functie profiel sprak mij erg aan", gaat Al Mohsinawi verder.

 

Hij doelt op het feit dat de volgende punten daarin centraal stonden:- Prestatiegerichtheid in combinatie met een visie op en oog voor de ontwikkeling en inpassing van de eigen jeugd.- Representatief: VDZ is een grote vereniging met over het algemeen een sportieve en positieve uitstraling in de regio.- Discipline: sturen op inzet en aanwezigheid op trainingen en het nakomen van afspraken. Zorgt voor binding met de spelers maar durft ook op te treden wanneer nodig.- Draagt bij aan het scheppen van een positief voetbalklimaat.- Draagt bij aan de binding van het 2e, 3e, 4e en A1 elftal aan het eerste elftal.- Is bereid om te werken in lijn met het meerjarenbeleid van VDZ en zoekt afstemming met de trainers van het 2e, 3e en 4e elftal.- Is bereid om zijn visie op VDZ en het trainerschap bij VDZ in een presentatie toe te lichten in de procedure.- In bezit van TC2 diploma met een geldige UEFA B-licentie (minimaal tot 2017), of voldoende studiepunten voor verlenging.

 

,,Ik denk in alle bescheidenheid dat ik daaraan voldoe. Meerdere verenigingen hebben mij benaderd om hoofdtrainer te worden. Uiteindelijk heb ik de knoop door gehakt en gekozen voor VDZ", besluit hij.

 

Habib Al Mohsinawi, die als voetballer voor meerdere clubs actief was, kan naast zijn trainerscarrière bij Bennekom en Vitesse, terug vallen op zijn ervaringen bij de hoofdmacht van FC Jeugd. Hij trainde de Edenaren een aantal jaren. Met FC Jeugd promoveerde hij naar de vierde klasse.

 

Habib Al Mohsinawi, rechts archieffoto, actief bij de Vitesse Voetbal Academie