• André Hagen

    Theo Beumer

Goed gedisciplineerd spelend FC Jeugd wint

[EDE} Het moest uit de tenen komen. Maar in blessuretijd wist FC Jeugd een 3-2 zege te behalen op een goed spelend AS'80.

,,Ik ben zeer tevreden. Er zijn geen onnodige kaarten gevallen. De ploeg heeft ondanks dat ze twee keer achter kwamen compact en volgens de uitgestippelde strategie gespeeld", meende FC Jeugd trainer André Hagen.foto

FC Jeugd neemt in de derde klasse nu de derde plaats in met drie punten achterstand op koploper Quick 1890.

,,We begonnen wat slapjes. Balverlies leidde al binnen zes minuten tot een 0-1 achterstand. De bal werd bijna vanaf de middenlijn achter doelman Özkan Yilmaz gedeponeerd", had de trainer genoteerd.

AS'80 dat met drie snelle spitsen speelde werd daarna vastgezet.

,,Een vrijdag op de training uitgevoerde opdracht kwam vanmiddag (zondag) prima van pas. De snelheid van linksback Hakan Yilmaz werd benut. Hij stiftte de bal onhoudbaar over de keeper", glunderde Hagen. Yilmaz had dit kunststukje niet veel later kunnen herhalen maar de doelman bleef winnaar.

In de tweede helft kwamen de gasten weer binnen no time op 1-2. ,,Balverlies werd afgestraft en via de kluts verdween de bal in het doel", baalde Hagen.

Hij zag FC Jeugd de regie grijpen. Sergen Tomruk zorgde met een wereldgoal van zeker vijfentwintig meter voor de 2-2.

,,Een juweeltje", glunder André Hagen. In de slotfase kregen beide ploegen kansen de wedstrijd te beslissen.

,,In blessuretijd was Mustafa Tirgil ons goudhaantje. Hij zette goed door en pakte de rand strafschopgebied op, en scoorde de 3-2", besloot Hagen.

Zondag ontvangt FC Jeugd het Amersfoortse VVZA. Deze ploeg staat met een punt minder op de vierde plaats. Met recht dus een topper op sportpark Hoekelum.