• Theo Beumer

Gertjan Meerkerk tweede aanwinst DVO

BENNEKOM Na de komst van Mathijs den Ouden is DVO/Accountor verheugd een nieuwe aanwinst te kunnen presenteren: na afloop van dit seizoen maakt Gertjan Meerkerk de overstap naar DVO. De spits speelt op dit moment nog voor KCC/SO natural en wordt volgend jaar in Bennekom dus herenigd met Richard van Vloten, een belangrijke trigger voor Meerkerk.

De inmiddels 24 jaar oude Meerkerk begon bij Vriendenschaar en maakte op zijn zeventiende de overstap naar GKV/Ergonomics. Daar ontwikkelde hij zich verder tot de onnavolgbare en snel schietende puntspeler van nu en verscheen hij al snel op de radar van menig hoofdklasseploeg. Meerkerk koos net als teamgenoot Eliza Roest en Christian Dekkers voor het door Van Vloten gecoachte KCC, dat steeds maar niet wist door te stoten tot de Korfbal League.

Mede dankzij de vele goals van Meerkerk promoveerde KCC vorig jaar dan eindelijk wel en ook in het afgelopen Korfbal League-seizoen maakte hij al snel naam. Het is al een prestatie op zich dat hij als tweede op de topscorerslijst eindigde, maar dat hij dit deed met liefst 107 velddoelpunten verdient helemaal applaus. Meerkerk is daarmee in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau direct in de voetsporen van topspitsen als Gerald van Dijk, Marc Broere en DVO-legende Jos Roseboom getreden.

Tot tweemaal toe ondervond DVO zelf de klasse van Meerkerk. Met tien veldgoals domineerde hij de eerste clash tussen DVO en KCC in Bennekom en in de krankzinnig verlopen return tekende hij koeltjes voor de bevrijdende treffer waarmee de ploeg uit Capelle aan den IJssel zich direct handhaafde.

Het mag geen verrassing heten dat DVO zeer blij is dat Meerkerk volgend jaar zijn goals in het groen-wit gaat maken. Naast zijn doelpuntenproductie wordt ook veel verwacht van zijn senioriteit ten opzichte van de jonge selectie en zijn winnaarsmentaliteit. Het voorbije seizoen heeft aangewezen dat Meerkerk uitstekend in staat is om op het juiste moment te pieken, koel te blijven of een juiste dosis gif te leveren.

Renée van Ginkel daarentegen vertrekt naar hoofdklasser Groen Geel. 

Bron: dvo-korfbal.nl