• Theo Beumer

Gelijkspel en twee rode kaarten Ede/Victoria (update)

EDE Vijf debutanten, twee rode kaarten en een 1-1 gelijkspel. Dat was in het kort de samenvatting tussen Uchta en Ede/Victoria.

 

Trainer Erdinç Baris Kadioglu had via zijn netwerk de uitgedunde selectie aangevuld met een vijftal spelers, die allemaal in actie kwamen. Nasser Ghoniene en Andrew Matthias luisterden hun debuut op met een rode kaart. ,,Nasser wilde bij een opstootje wat spelers uit elkaar halen. Andrew kreeg een overtreding tegen, en vroeg daarna aan zijn tegenstander waarom dit nodig was. Ik heb het gevoel dat wij met Ede/Victoria een naam hebben en daarom zo snel rood krijgen.''

De jonge trainer zag zijn ploeg goed beginnen. Bryan Voois bekroonde dat met een doelpunt. Net voor de rust, kwam Uchta tegen toen tien man langszij. ,,Ook toen was er niets aan de hand. Ook na die tweede rode kaart, kregen wij onze kansen. Jonah van Doesburg mikte op de lat. Uiteindelijk weten we met negen man toch een punt te pakken tegen een ploeg die ons echt uitdaagde. Dan vind ik het knap'', besluit Kadioglu.