• import
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer/EdeStad.nl

Geen Rondje om Ederveen

EDERVEEN Er komt (voorlopig) geen achtste editie van het Rondje om Ederveen. Het organiserende Loop Vereniging Ederveen (LVE) heeft besloten te stoppen met deze hardloopwedstrijd, die traditioneel op de tweede zaterdag van juni plaatsvond.

,,Met pijn, moet ik wel zeggen'', reageert Frans van Heerdt namens de organisatie. ,,Het was jarenlang een Ederveens feestje. Toch was de animo afnemend. We hadden ons als doel gesteld om minimaal 250 lopers te moeten ontvangen om het rendabel te maken.''


,,Niet om de financiën, maar om de inzet van de vele vrijwilligers verantwoord te houden. In 2016 waren er 248 deelnemers. Dat kon nog net. In 2017 waren dat er nog maar 172. Waar het aan ligt? Ik denk dat het tijdstip in het jaar niet gunstig is, omdat er vele activiteiten zijn op deze zaterdag. Een wandelevenement in Veenendaal, een andere loopevenement redelijk in de buurt, de EO jongerendag, familiedagen enz.'', weet Van Heerdt.

,,Ook dit jaar is er in Veenendaal een loopevenement op de tweede zaterdag van juni. We wilden weer graag de accommodatie bij Advendo blijven gebruiken. Nu was het de vraag of deze wel beschikbaar zou zijn omdat de voetbalcompetitie langer door loopt. Oftewel vele factoren die tegen hebben gewerkt.''


,,Er gaan geluiden op dat er nieuwe mensen zijn die in 2019 toch weer een poging willen wagen. Aan interesse vanuit Ederveen zou het niet mogen liggen. LVE groeit nog steeds en we gaan richting de 150 leden. Dus wie weet komt er in 2019 alsnog een achtste editie'', besluit Frans van Heerdt.