• Het duel tussen Martijn Bakker (rechts) en Hotze Tette Hofstra.

    Martin Markering
  • Sake van der Schaaf (rechts) verraste met remise tegen Chris van Oosterwijk.

    Martin Markering

Gary Dinsbach verrassend tweede bij BSV Bennekom

BENNEKOM Nog maar twee ronden zijn er gespeelde in de interne competitie van BSV Bennekom. En toch is er al iets van de krachtsverschillen te zien. Hotze Tette Hofstra leidt voor Gary Dinsbach. Hij heeft een kleine dertig punten voorsprong op nummer vijf, Gerhard Bakker. Er worden 26 ronden gespeeld, verdeeld over een winter en een zomerkampioenschap.

Hotze Tette Hofstra was snel klaar met Martijn Bakker. De laatste ging halma spelen op de damevleugel door daar alles dicht te schuiven. Om vervolgens te gaan aanvallen op de koningsvleugel. Met f4 brak Bakker de boel open, maar de open lijnen die dat opleverde waren een kolfje naar Hofstra zijn hand.

Dus moest Bakker tegen zijn angstgegner opnieuw bakzeil halen. Hij klaagde na afloop terecht wel over zijn mindere prestatie. Voordeel: minstens elf ronden kan hij Hofstra niet tegenkomen.

JETLAG Kennelijk had  Noël Bovens nog last van een jetlag en hij werd dan ook snel opgerold door Martijn Pauw. De opening ging niet helemaal goed voor Bovens, maar met f5 deed hij het op één moment echt te frivool. De e-lijn met dame en toren was dodelijk. Gary Dinsbach speelde een strakke partij tegen Benno van der Veen. Hij won twee pionnen en toen die op de zesde rij kwamen, was het gebeurd. Mooi punt voor Dinsbach, die even mooi tweede staat.

Harry Verhoef had continue druk met wit tegen Jan Wouters. Die verdedigde nog lang, maar moest uiteindelijk het hoofd in de schoot leggen. Martin Markering speelde een experimentele opening tegen Teunis Bunt. Dat pakte niet goed uit, want hij kwam als een sardientje te staan, Hoewel Bunt duidelijk overwicht had was het nog niet zo maar te zien hoe te winnen.

STUKOFFER Uiteindelijk lokte Markering een stukoffer uit van Bunt. Dat zag er kansrijk uit, maar er zat heel wat veerkracht in de zwarte stelling. Bunt had het zeker beter kunnen doen, maar in de ook in de analyse werd het winstplan niet gevonden. Sterker nog uiteindelijk bleef zwart zijn stuk houden en kon Bunt de stukken in het doosje doen.

In de onderste regionen wist Gerhard Bakker met zwart het nieuwe lid Jelle van den Berg een halt toe te roepen. Hij snoepte een paar pionnen en een wanhoop offer met de toren versnelde alleen het witte einde. Grote verrassing was de remise van Sake van der Schaaf tegen Chris van Oosterwijk. Daarbij kwam Van Oosterwijk heel goed weg, want de vervelende stelling met een pion minder zag er heel verdacht uit….

Sjoerd de Rave won van Hans Gillet. ,,Zoals wel vaker'', zei Hans achteraf. Teun Alting tegen René Bakker ging op en neer, totdat Bakker op het einde misgreep en in vertwijfeling achterbleef.

UITSLAGEN:

Hotze Tette Hofstra - Martijn Bakker 1-0

Martijn Pauw - Noël Bovens 1-0

Gary Dinsbach - Benno van der Veen 1-0

Harry Verhoef - Jan Wouters 1-0

Jelle van den Berg - Gerhard Bakker 0-1

Jaap van Donkelaar - Rinus van der Molen 0-1

Joop de Bruin - Dick Brehen ½-½

Teunis Bunt - Martin Markering 0-1

Hans Gillet - Sjoerd de Rave 0-1

Sake van der Schaaf - Chris van Oosterwijk ½-½

Teun Alting - Rene Bakker 1-0

Jan Hooft - Hans van de Weteringh 0-1

STAND:

1. Hotze Tette Hofstra 141,0

2. Gary Dinsbach 131,7

3. Martijn Pauw 125,0

4. Harry Verhoef 115,0

5. Gerhard Bakker 113,3

6. Rinus van der Molen 102,9

7. Benno van der Veen 83,6

8. Dick Brehen 83,2

9. Rembrandt Bruil 81,1

10. Ed de Beule 79,6

11. Sjoerd de Rave 79,4

12. Joop de Bruin 79,0

13. Martijn Bakker 77,2

14. John Riksen 76,1

15. Jan Wouters 74,6

Bron: BSV Bennekom