• Bas Czerwinski

Ga jij naar het NK wielrennen? Kijk hier voor tips

EDE Het NK wielrennen in Ede trapt woensdag af met de tijdritten in zonnig en zeer warm zomerweer. Een hogedrukgebied ligt woensdag boven de Atlantische Oceaan. Het zorgt in Ede voor een noordwestelijke stroming waarmee minder warme lucht naar Ede wordt gevoerd. Daardoor is het niet zo heet als de afgelopen twee dagen, maar desondanks wordt het vanmiddag weer aardig warm.

,,Het betekent dat de temperatuur in vergelijking met dinsdag zo'n 9 graden lager uitkomt en dat is natuurlijk goed nieuws voor de wielrenners op woensdag. Echter van koel weer is absoluut geen sprake, het blijft zomers warm. De temperatuur loopt 's middags op tot 27 graden bij een matige noordwestenwind'', zegt weerman Ed Aldus.

TIPS Sta jij ergens langs de route om de wielrenners in actie te zien, dan hebben we een aantal tips voor je.

- Drink voldoende water. Neem een bidon of flesje water mee. Er worden twee waterpunten gecreëerd waar je je bidon en flesje kunt vullen: op het fanplein aan het Raadhuisplein en aan het begin van de finishstraat op de Arnhemseweg (ter hoogte van Hotel de Paasberg).

- Zoek zoveel mogelijk de schaduw op.

- Neem zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor en smeer je hiermee regelmatig goed in.

- Trek luchtige kleding aan en draag in de volle zon een pet, zonnehoed of zonneklep.

Er zijn twee EHBO-posten, eentje op het Raadhuisplein en eentje bij Hotel de Paasberg.

AANMOEDIGEN Zoek je nog een leuke plaats om te gaan kijken? Misschien heb je hier wat aan. Het start- en finishgebied is aan de Arnhemseweg, een unieke plek dus om de tijdrijders aan te moedigen. Het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot een fanplein. Onder het genot van een drankje kun je hier de renners zien passeren. Vanaf het fietspad langs de Apeldoornseweg/N304 kun je de renners mooi aan zien komen en zelf nog een deel van het tijdritparcours meefietsen. En het leuke is dat je hier de renners twee keer voorbij ziet komen. De mannen rijden hun tijdrit door het nationale park De Hoge Veluwe. De renners aanmoedigen kan hier vanaf de Houtkampweg en het fietspad ten noorden van de Bunt. Bekijk hier de bereikbaarheid van het park.

Wil je weten hoe laat jouw favoriete wielrenner van start gaat voor de tijdrit? Kijk dan hier naar de startlijsten.