• Het bestuur van de Stichting Skeelersport Otterlo. Van links naar rechts: Henk Jansen (penningmeester), Jelle van Beek, Ada van Ginkel, Gerard Mulder (secretaris), Fred Bruil, Jan Vellinga, Rob Hummelen (voorzitter), Yvonne Demmers en Hans Silvis. Op de foto ontbreken Gabriëlle Hazeleger en Mark Rap.

    Theo Beumer

Frisse blik bij skeelerronde 2.0

OTTERLO ,,Onze opdracht: de skeelersport via een vlekkeloze organisatie met de 32ste Otterlose skeelerronde op de kaart zetten", openen Jan Vellinga (Edese IJsvereniging) en Rob Hummelen en Henk Jansen namens de Stichting Skeelersport Otterlo.

Eip Janssen

Komende zaterdag 14 juli staat het dorp Otterlo op zijn kop. Duizenden toeschouwers kunnen weer genieten van de strijd om de KNSB Marathon Cup. ,,Maar dat niet alleen'', benadrukken de drie mannen. ,,Wij bieden met Showtime en Medalplaza meer. Minimaal drie Olympische kampioenen zijn aanwezig. Maar ook de kampioenen van de Edese IJsvereniging (EIJV) worden in het zonnetje gezet. We willen niet te veel verklappen, maar het wordt een spectaculaire anderhalf uur."

SAMENWERKING De Stichting Skeelersport Otterlo is niet alleen een nieuwe naam. Het staat ook voor een toekomstbestendige aanpak. ,,Ik ben blij met de samenwerking met de Edese IJsvereniging'', zegt Rob Hummelen, geestelijk vader van de skeelerronde. ,,We hebben buiten de eerste jaren altijd onder de paraplu van SV Otterlo gehandeld. Daar is dit jaar verandering in gekomen. De reden? Zonder in details te treden, werd onze al decennia lange succesvolle aanpak door het huidige bestuur van de voetbalclub niet meer onderschreven. Dan moet je de knoop doorhakken en een andere partner zoeken. Gelukkig zijn de onderlinge verhoudingen met SV Otterlo niet verstoord."

,,Natuurlijk was ik verrast toen Rob Hummelen belde'', vertelt EIJV-voorzitter Jan Vellinga. ,,Maar na een belrondje binnen ons bestuur zijn we erin gestapt. Tot op heden zonder een seconde spijt."

KLIK Er was volgens de mannen gelijk een klik. Rob Hummelen en zijn makkers hebben een enorm netwerk en de EIJV brengt als succesvol promotor van de skeelersport de expertise in. ,,Met hulp van vele vrijwilligers wordt een top skeelerdag neergezet. Nieuw is dat de EIJV zich tijdens de skeelerronde presenteert met een eigen programma. Het is voor ons een uitgelezen mogelijkheid om ons te richten op de skeelerjeugd. Want dat is toch de basis waarvan de club het in de toekomst moet hebben", stelt Vellinga.

MEDAL PLAZA ,,Ook de races om de Gouden Luctra Skeeler bij de vrouwen zijn anders'', vullen Rob Hummelen en Henk Jansen aan. ,,Vier afvalraces met drie rijdsters, waarbij alleen de winnaar doorgaat naar de halve finale en later finale. De huldigingen worden net zo enthousiast als altijd. En toch zal Medal Plaza afwijkend zijn. Maar dat is iets wat de toeschouwers zelf moeten ontdekken. Wij verraden niets", lachen Hummelen en Jansen.

Het is duidelijk dat de Stichting Skeelersport Otterlo een evenement gaat neerzetten dat klinkt als een klok. Het enige waarop zij geen invloed hebben is het weer. ,,Maar dat is ons slechts eenmaal in al die jaren niet goed gezind geweest'', aldus routinier Hummelen. ,,Dus ik vertrouw erop dat deze nieuwe start hetzelfde zonnestraaltje krijgt als voorheen."